A presó dues persones per haver comès divuit robatoris a Girona i Barcelona

Els presumptes autors encanonaven amb una pistola els inquilins si se'ls trobaven a l'interior dels pisos

Els Mossos van detenir la setmana passada dos homes, de nacionalitat espanyola i dominicana, com a presumptes autors de divuit robatoris en pisos de les demarcacions de Girona i Barcelona. Els jutge ha enviat a presó els homes que, segons els agents, trencaven el bombí del pany i un cop dins regiraven el pis per endur-se'n els objectes de valor.

En algun cas, en topar amb els llogaters van intimidar-los i van encanonar amb una pistola algunes de les víctimes. Se n'emportaven ordinadors, tauletes, televisors i càmeres de fotos -en un dels robatoris, 4.000 euros en efectiu- que venien a botigues de segona mà que, segons el cos, no tenien res a veure amb els robatoris. Normalment accedien als pisos sense que hi hagués ningú però, en cas de topar-se amb els inquilins, feien servir la violència i la intimidació fins al punt d'haver encanonat amb una pistola algunes de les víctimes.

Se n'enduien joies i aparells electrònics com ordinadors, tauletes, televisors, consoles i càmeres de fotos. En un dels robatoris van sostreure 4.000 euros en efectiu. El material sostret era venut en botigues de segona mà mitjançant terceres persones, conegudes dels detinguts, que no tenien res a veure amb els robatoris.

Dels divuit robatoris, 17 van produir-se a la demarcació de Girona, concretament a Cassà de la Selva, Girona, Cornellà de Terri, Bonmatí, Medinyà, Hostalric, Flaçà, Bordils, Anglès, Torroella de Montgrí i Sant Julià de Llor. El darrer fet va ser a Sant Celoni. Els van detenir el 6 d'agost. Després de declarar en seu judicial, el Jutge va decretar l'ingrés a presó per a tots dos.