La policia espanyola allibera un grup de dones explotades sexualment a Lloret

S'han detingut tretze persones pressumptament implicades

Agents de la policia espanyola, dins del marc del Pla Policial contra el Tràfic d'Éssers Humans amb finalitat d'explotació sexual, han alliberat onze dones romaneses que eren explotades sexualment a clubs nocturns a Málaga i Lloret de Mar (Selva). Durant l'operació s'han detingut tretze persones -onze de romaneses i dues d'espanyoles- que presumptament captaven les víctimes al seu país amb falses promeses de millor qualitat de vida o bé simulant-hi una relació sentimental per guanyar-se'n la confiança i obligar-les a prostituir-se després.

La investigació va començar amb el testimoni d'una persona que va denunciar la situació d'un club de Màlaga. D'entrada la policia va focalitzar la investigació en un home romanès responsable del control de diverses dones. Després, però, van descobrir que es tractava d'una organització estructurada per més ciutadans. Algunes de les víctimes havien traslladat les dones d'Andalusia a Catalunya, i, en concret, els agents de la UCRIF de Barcelona van localitzar dues víctimes a Lloret de Mar.

Amb promeses d'una vida millor o simulant una relació sentimental d'entrda, els homes enganyaven les dones, per traslladar-les a Espanya. Llavors les obligaven a prostituir-se, les sotmetien a un estricte control i les explotaven durant deu hores diàries. Segons el cos policial, les mantenien completament aïllades. Entre les víctimes hi ha una dona de 18 anys la família de la qual n'havia denunciat la desaparició a Romania.

S'han detingut deu persones a Màlaga i tres a Girona. S'han registrat cinc domicilis i en dos clubs. S'ha interceptat diners i diversos dispositius electrònics i telèfons mòbils.