El violinista Ara Malikian sedueix i sorprèn el públic de l'Escala

L'artista ha interpretat al Festival Portalblau un variat repertori clàssic

L'escenari de la Mar d'en Manassa ha estat aquest divendres a la nit el marc incomparable del concert principal de la setena edició del Festival Portalblau de l'Escala: l'actuació del violinista libanès Ara Malikian.

L'intèrpret, acompanyat de la Orquesta en el Tejado, formada per 13 joves músics, ha desplegat tot el seu virtuosisme amb un repertori format per obres clàssiques, composicions pròpies o adaptacions de grans èxits del rock. A banda de la seva indiscutible qualitat com a solista, Malikian ha desplegat sobre l'escenari una energia incontrolable que ha acabat contagiant el públic assistent. El concert ha finalitzat amb Malikian tocant el seu violí a les grades i amb el públic entregat.

Els espectadors que no el coneixien i que aquest divendres d'agost s'han acostat a l'escenari de la Mar d'en Manassa a escoltar un violinista i una orquestra de cambra convencionals s'han endut una sorpresa important. I és que Malikian, violinista libanès resident a Madrid, tot i ser considerat un dels millors solistes del món, és també un artista total que desplega dalt de l'escenari una energia incontrolable que transcendeix l'aspecte merament musical.


Acompanyat de la Orquesta en el Tejado, creada per ell mateix i formada per 13 joves músics, Malikian ha demostrat tot el seu virtuosisme interpretant un eclèctic i variat repertori. Així, a banda de temes clàssics de Verdi, Txaikovski o Falla, i de composicions pròpies, el violinista s'ha atrevit amb bandes sonores com la de Pulp Fiction i, fins i tot, amb una sardana.

Com ha deixat clar en diverses ocasions durant el concert, el violinista libanès vol trencar amb els tòpics que s'associen a la música clàssica per acostar-la a tots els públics d'una manera natural. És per això que, a banda d'interpretar un variat repertori i de fer-ho magistralment, Malikian no ha parat de ballar i d'executar coreografies amb els membres de l'orquestra davant la sorpresa i la complicitat del públic.

Al seu indiscutible talent musical, a més, Malikian ha desplegat durant tot el concert la seva vessant de 'showman' amb una interacció constant amb el públic i una química molt evident amb els membres de la seva orquestra. A l'inici de moltes de les cançons, el violinista ha fet autèntics monòlegs plens d'humor per introduir-les i ha tingut gestos de complicitat amb el públic català.

El concert ha finalitzat amb el músic tocant al costat del públic a les grades i una gran ovació final.