Detingut per escridassar uns mossos de paisà al creure que li volien robar la marihuana

El jove, de 30 anys, tenia 45 plantes en una zona força inaccessible propera al riu Fluvià

Els Mossos d'Esquadra han detingut un jove gambià de 30 anys que tenia una plantació de marihuana a la llera del riu Fluvià. El noi havia escollit un lloc força inaccessible per fer-hi créixer les plantes, pensant que passarien desapercebudes entre el bosc de ribera. Allò curiós del cas és que, quan els agents van descobrir la plantació, ell mateix es va posar en evidència.

El noi va començar a increpar la patrulla, que anava de paisà, perquè es pensava que era gent que li volia robar els cabdells de droga. Quan els policies es van identificar, va provar de fugir, però una altra patrulla el va poder detenir quan se n'anava corrents.

El jove detingut feia créixer 45 plantes de marihuana al costat del riu Fluvià. Per evitar que algun excursionista o bé qui passegés per la zona descobrís la droga, el noi havia escollit un prat envoltat de bosc de ribera a la zona del nucli d'Orfes, dins el terme municipal de Vilademuls (Pla de l'Estany). El lloc era força inaccessible.

Tot i haver ocultat la plantació, però, no va poder evitar que algú la descobrís i alertés els mossos. Aquest dilluns, a primera hora del matí, dues patrulles de paisà van anar al lloc per desmantellar el cultiu. Els agents van estar una estona trescant per la zona i, al final, una de les patrulles va aconseguir anar a parar al prat on creixien les plantes.

Allà, en aquells moments també hi havia el jove gambià. El noi, en veure la patrulla, es va pensar que era gent que volia robar-li la marihuana i els va començar a increpar. Quan els policies es van identificar, en veure's descobert, va marxar corrents del lloc.

L'intent de fugida, però, no li va servir de res. Al cap de poca estona, l'altra patrulla que donava recolzament va aconseguir aturar-lo i detenir-lo per un delicte contra la salut pública. A prop de la plantació, els mossos també van descobrir-hi una petita cabanya. A dins, hi havia la documentació del jove, una bicicleta i peces de roba.

Abans de marxar del lloc amb el noi emmanillat, els agents van tallar totes les plantes i van comissar la marihuana. El detingut, que viu a Banyoles i té antecedents, ja ha passat a disposició judicial. Després de prendre-li declaració, el jutge l'ha deixat en llibertat amb càrrecs.