Una forta tempesta registra 25 litres en mitja hora a Banyoles

La carretera de l'Estany ha quedat completament negada en diversos trams

Les fortes tempestes registrades ahir a la tarda han registrat 31 litres per metres quadrats en mitja hora a Gurb (Osona); 25 a Banyoles (Pla de l'estany) i 24 litres a Vic (Osona) i Vilablareix (Alt Empordà). Per tot això, Protecció Civil manté activada l'alerta de l'Inuncat. De cara a avui divendres, es preveu un nou episodi de pluges que podria afectar principalment el Pirineu i Prepirineu de Lleida, tot i que amb menor intensitat de la prevista per ahir.

Les pluges han estat especialment virulentes al Pla de l'Estany. Diverses carreteres han quedat negades per l'aigua com per exemple la carretera que passa pel costat de l'Estany de Banyoles.

Davant la previsió de xàfecs intensos i l'activació de l'Alerta INUNCAT, Protecció Civil de la Generalitat, a banda d'informar als municipis afectats per la previsió i als serveis d'emergència, ha comunicat de forma preventiva la previsió meteorològica als coordinadors i responsables de les diferents activitats amb menors a l'aire lliure regulades per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i que es troben a les zones on es preveuen les pluges. 

En especial, s'ha informat a les colònies i campaments amb infants i joves, i se'ls ha demanat que extremin la precaució en les activitats a prop de rieres aquesta tarda i que segueixin els protocols de seguretat que tenen disponibles si és necessari.

Protecció Civil de la Generalitat també demana fer seguiment de l'evolució de la previsió meteorològica i de les incidències i afectacions que es puguin produir sobretot en el cas de viure a desplaçar-se a l'entorn de rius i rieres i zones inundables en general, i també seguir les indicacions del Servei Català de Trànsit (SCT) pel que fa a les eventuals incidències viàries, així com moderar la velocitat en els llocs on plogui amb intensitat.

Així mateix, recomana allunyar-se de rieres, rius, punts subterranis i zones inundables allà on plogui amb intensitat i, especialment, en els llocs costaners o propers a la costa que reben molta afluència de gent per aquestes dates, evitar deixar vehicles en rieres i zones inundables, poden ser enduts per una crescuda sobtada del cabal, posant en perill la integritat de les persones i dels béns.