153.000 € per millorar la climatització i els terres dels quiròfans del Trueta

Les obres han començat durant aquest mes

L'àrea quirúrgica de l'Hospital Josep Trueta de Girona estarà en obres durant tot aquest agost. Des de principis de mes, han començat els treballs de millora que consistiran en millorar el sistema de climatització de dos quiròfans, canviar les portes d'entrada als quiròfans i a la zona de rentamans per unes d'automàtiques. També està previst substituir el terra de tres quiròfans més.

Amb aquesta actuació, pràcticament haurà finalitzat tot el canvi de terres que s'ha anat realitzant durant aquest any i només quedarà pendent un quiròfan. Les obres tenen un cost de 153.000 euros i està previst que estiguin enllestides durant el mes de setembre.

Des de l'hospital asseguren que organitzat les obres durant aquest mes d'agost perquè coincideix amb la baixada de l'activitat quirúrgica durant l'estiu. La principal actuació es realitzarà en els quiròfans 5 i 6. Allà es canviarà la climatització amb un nou mecanisme que disposarà d'un sistema de monitorització dels elements de control. També se substituiran les portes d'entrada als quiròfans i les dues portes d'entrada als rentamans corresponents, que passaran a ser automàtiques.

Des del Departament de Salut de la Generalitat, asseguren que el nou sistema de climatització suposarà una millora per a tota l'àrea quirúrgica. Paral·lelament, també es farà una substitució del terra dels quiròfans 3,5 i 6. 

Amb aquesta actuació, pràcticament ja s'haurà finalitzat tot el canvi de terres que s'ha portat a terme de forma gradual durant aquest 2014 i només quedarà pendent canviar-lo en un altre quiròfan. Des de l'hospital assenyalen que durant aquest estiu el Trueta ha reorganitzat el funcionament de l'àrea quirúrgica de manera que permetrà incrementar l'activitat en relació amb l'estiu passat.