Activada l'alerta per tempestes

Poden caure xàfecs intensos, especialment al Ripollès, la Garrotxa, la Selva

Protecció Civil ha activat l'alerta del pla Inuncat per la previsió de xàfecs intensos a tota la meitat nord-est de Catalunya a partir d'aquest dijous al migdia i fins a la matinada. A les comarques del Pirineu i Prepirineu, de la Catalunya Central, de Girona i de l'àrea metropolitana de Barcelona els xàfecs podrien superar els 20 litres per metre quadrat en menys de 30 munits i anar acompanyats de calamarsa. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, els xàfecs podran ser especialment intensos al Ripollès, la Garrotxa, la Selva i Osona. De cara a dijous es preveu un nou episodi de pluges que podria afectar principalment al Pirineu i Prepirineu de Lleida, amb menor intensitat de la prevista per avui.

A mesura que avanci la tarda i sobretot cap al vespre i matinada les pluges s'han d'afeblir però sense desaparèixer. De cara a divendres a la tarda es preveu un nou episodi de pluges que podria afectar principalment el Pirineu i Prepirineu de Lleida tot i que amb menor intensitat de la prevista per aquest dijous.

Davant la previsió de xàfecs intensos, Protecció Civil de la Generalitat, a banda d'informar els municipis afectats per la previsió i als serveis d'emergència, ha comunicat de forma preventiva la previsió meteorològica als coordinadors i responsables de les diferents activitats amb menors a l'aire lliure regulades per la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i que es troben a les zones on es preveuen les pluges

Protecció Civil ha demanat extremar precaucions en cas de fer desplaçaments al voltant de rius i rieres i zones inundables. A més, ha recomanat netejar els embornals i desguassos i baixants que poden tenir pols, fulles seques o brutícia a les reixetes. I és que un tap de brutícia pot fer que s'inundi un aparcament soterrat, un pati o un terrat si hi ha un xàfec intens.