L'Acustiqueta 2014 oferirà una vintena d'activitats gratuïtes

L'organització vol superar els 25.000 assistents de l'edició anterior

Entre el 29 i el 31 d'agost Figueres viurà unes jornades intenses carregades de propostes culturals per a tots els públics, la majoria d'elles gratuïtes. Així, l'Acustiqueta, la programació familiar del Festival Acústica, oferirà una vintena d'activitats gratuïtes adreçades a un públic familiar que complementaran l'agenda nocturna de concerts.

Tallers, actuacions musicals i exposicions són algunes de les propostes d'aquesta tercera edició que preveu superar els 25.000 visitants de l'any anterior i consolidar-se com el festival infantil de referència. Les activitats aniran a càrrec d'entitats culturals, museus i empreses que s'han bolcat un any més amb el certamen.

Tothom que vulgui gaudir aquest any de l'Acustiqueta, la programació familiar del Festival Acústica, tindrà al seu abast un ampli ventall d'activitats on escollir. Moltes d'elles aniran a càrrec d'entitats culturals de la ciutat, que oferiran concerts gratuïts i tallers variats, i dels museus de Figueres que obriran les seves portes a la participació de tothom qui ho vulgui. També empreses privades de la ciutat s'han sumat a la iniciativa per oferir diverses propostes.


En aquest sentit, el director del festival, Xavier Pascual, ha agraït "el compromís de tothom" per aconseguir que el certamen arreli a la ciutat. Un objectiu, ha afegit, que s'està assolint i que aquest any es podria consolidar si com apunten les previsions es poden superar els 25.000 visitants de l'edició anterior.

La fórmula per la que aposta el festival és la d'anys

Les principals entitats i organitzacions que promouen la formació musical infantil i juvenil a la ciutat han assumit en aquesta edició un paper protagonista. Així, per exemple, el Cor de Cambra del Centre d'Educació Musical Pep ventura oferirà un concert, com també ho farà la Coral Ramon Muntaner que pujarà a l'escenari per commemorar els 175 anys de l'institut. Per la seva part, l'Escola de Música del Casino Menestral proposa un taller de saxòfons casolans.

Altres propostes musicals aniran a càrrec de l'escola de Música La Flauta, que presenta l'espectacle 'Nous Aires del Vent' on una quinzena de nois i noies, de tres agrupacions musicals d'aquesta escola, interpretaran un repertori variat format bàsicament per peces de música moderna.

Tallers als museus de la ciutat

Un dels plats forts del certamen és un any més la possibilitat d'entrar als museus de la ciutat per fer tallers i gaudir-los des de una perspectiva diferent. El Museu Dalí, per exemple, proposa un taller de felicitacions d'aniversari surrealistes on petits i grans podran aplicar algunes de les tècniques utilitzades pel pintor empordanès. El taller, a més, servirà per commemorar el 40è aniversari del museu.

També obre les seves portes al públic el Museu del Joguet de Catalunya que proposa un taller de pastisseria on els més petits podran fer una rèplica de Don Osito Marquina, el peluix de Salvador Dalí que es pot veure al museu. Els participants al taller, dirigits per la pastissera Patrícia Novillo, aprendran a modelar amb pasta de sucre i construiran l'osset per després muntar-lo sobre una magdalena amb base de xocolata.

De la seva banda, el Museu de l'Empordà proposa un taller per a tota la família en el què els participants hauran de descobrir el misteri de l'obra de gran format , 'Les noces de Canà', perduda durant molts anys, i que va pintar Marià Llavanera, un dels principals paisatgistes empordanesos. Els assistents aprendran a reconèixer les eines i la tècnica o descobrir trucs sobre el retrat i la composició.