Els empresaris gironins defensen ElBulliFundation a la Cala Montjoi

Apunten que serà "un referent mundial" i "prestigiarà la Costa Brava"

El Grup Impuls per Girona (GIG) ha defensat el projecte ElBulliFundation del cuiner Ferran Adrià perquè serà "un referent mundial" i "prestigiarà la Costa Brava i les comarques gironines en general". En un comunicat, el GIG -format per les Cambres de Comerç de Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols i les associacions empresarials FOEG, Pimec Girona i Fòrum Carlemany- sosté que, tot i que el complex es construirà dins del Parc Natural del Cap de Creus, la preservació de la natura "està assegurada" i assegura que el projecte passarà "més filtres que qualsevol altre", ja que es troba en exposició pública i s'ha d'aprovar al Parlament després de resoldre les al·legacions i escoltar els grups polítics.

Els empresaris responen així a la campanya d'una ciutadana a Change.org contra la construcció d'ElBulliFundation dins del Parc Natural del Cap de Creus i que aquest dimecres a la tarda ja ha recollit més de 61.000 signatures. En la seva petició, aquesta ciutadana recorda que es col construir en un espai protegit i "un llegat per a les generacions futures". Per això, emplacen el cuiner a buscar una altra ubicació per construir el seu complex.


Pels empresaris, "és fàcil aixecar la bandera populista de a defensa del medi ambient" i consideren que això "sempre aconsegueix l'adhesió d'un gran nombre de persones que, de bona fe, reclamen la protecció d'una natura privilegiada".

L'elaboració "d'una llei a mida no és un argument"

El comunicat del Grup Impuls per Girona argumenta, d'altra banda, que "no és un argument en contra d'aquest projecte afirmar que es fa amb una llei a mida" i assenyalen que el projecte s'ha presentat al Palau Robert de Barcelona, a Roses i a Figueres, una mostra, afegeixen, de la "seva transparència" i "de la seva voluntat d'escoltar tothom".