Encasten la furgoneta contra un estanc a Platja d'Aro i fugen amb 45.000 euros en tabac

La Policia va iniciar una persecussió però van escapar

Els Mossos d'Esquadra busquen una banda de lladres que van saquejar un estanc de Platja d'Aro (Baix Empordà) encastant una furgoneta robada contra l'aparador. El grup, format per quatre homes, havia planificat l'allunatge a consciència.

Per fer saltar el vidre de l'estanc, que estava blindat, van lligar uns puntals d'obra a la part posterior de la furgoneta, per assegurar-se que l'impacte fos més fort. Després, en van tenir prou amb cinc minuts per endur-se tabac valorat en 45.000 euros. Als lladres, però, la jugada no els va sortir del tot bé. Com que la Policia Local els va començar a perseguir, van abandonar la furgoneta amb gran part del botí abans de fugir i amagar-se en una zona boscosa propera. L'allunatge va tenir lloc la setmana passada.

L'objectiu dels lladres era buidar l'estanc que es troba situat al mig de l'avinguda Platja d'Aro, que creua el nucli de s'Agaró. La banda, formada per quatre homes, va actuar en plena matinada, pels voltants de quarts de cinc de la nit.

El grup de lladres havia planificat el robatori a consciència. D'entrada, la banda va robar tot allò que necessitava per cometre l'allunatge. Van forçar una furgoneta que hi havia aparcada al lloc, i que pertany a una empresa de submarinisme de s'Agaró. Van entrar en una fleca propera, d'on es van endur les caixes de plàstic on se solen posar les barres de pa, i van agafar alguns puntals de metall d'una obra propera.

Els lladres van fixar els puntals a la part posterior de la furgoneta, per assegurar-se que amb un sol impacte n'hi hauria prou per fer saltar el vidre de l'estanc. Després, van fer marxa enrere i van encastar el vehicle contra l'aparador.

Segons explicava avui el propietari de l'estanc, Vicens Arqués, el vidre no es va trencar perquè està blindat. Però sí que la força de l'impacte va arrencar-lo de ple del perfil d'alumini que l'aguantava i el va fer saltar.

Cinc minuts i 45.000 euros en tabac

Tot i que l'alarma de l'estanc va saltar de seguida, els lladres en van tenir prou amb cinc minuts per saquejar l'establiment. Van començar a buidar lleixes i a posar tots els paquets de tabac que van poder dins les caixes del pa. "En van arribar a emplenar unes nou", ha precisat el propietari de l'estanc. En total, Arqués calcula que es van endur uns 45.000 euros en tabac.

Mentre els quatre lladres actuaven, els veïns es van despertar i van alertar la policia. Precisament, un dels treballadors de l'estanc viu a dalt mateix de l'establiment, i va ser ell qui també va posar sobre avís el propietari d'allò que estava passant.

A la banda, però, la jugada no els va sortir del tot bé. Quan es disposaven a marxar, un cotxe de la Policia Local va arribar a lloc i els va començar a perseguir. Tres lladres van fugir corrents a peu. El quart, va pujar a la furgoneta i va intentar marxar posant-se per un carrer en contra direcció.

Al final, veient que la policia els trepitjava els talons, la banda va optar per abandonar la furgoneta a prop d'una zona boscosa i fugir amb el tabac que es van poder endur a pes de braços. La resta, el van deixar a dins del vehicle. "En total, calculo que he pogut recuperar el 80% de tot el tabac que em van saquejar", explica el propietari.

Arqués també diu que les càmeres de seguretat que té a dins l'estanc van enregistrar tota la seqüència. "Es veuen perfectament quatre homes, tot i que no se'ls reconeix perquè duien la cara tapada", precisa.

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació i treballen per intentar localitzar els autors de l'allunatge. Entre d'altres, s'han emportat les imatges enregistrades per poder-les analitzar.

Arqués explica que aquesta no és la primera vegada que li entren a robar a l'estanc. "En els 26 anys que porto fent-me'n càrrec, ja ho han aconseguit dues vegades més, i un tercer cop ho van provar però no se'n van sortir", explica. Per evitar que torni a patir un allunatge, el propietari instal·larà ara ballestes al darrere dels vidres de l'aparador, com ja va fer temps enrere amb la porta d'entrada.

Detingut per robar en una guingueta de l'Estartit

D'altra banda, aquesta mateixa matinada, els Mossos d'Esquadra han detingut un lladre reincident per robar en una guingueta de platja. El bar està situat a la sorra dels Griells de l'Estartit (Baix Empordà).

El lladre, un veí de Torroella de Montgrí de 40 anys, ha actuat pels voltants de les tres de la nit. L'home, que ja arrossega una desena d'antecedents per fets similars, ha fet servir un pal de fusta per forçar les finestres de la guingueta. Com que només se n'ha mig sortit, ha optat per fer passar un dels braços per l'obertura i arreplegar la xavalla que hi havia a la caixa de canvi.

Els mossos, alertats per un testimoni, han arribat al lloc poc després. Els agents han detingut el lladre per un delicte de robatori amb força.