Enxampades dues lladres a Girona per fer massa soroll forçant un pany

Un veí va sorprendre les dues dones in fraganti

Tenir l'oïda fina va permetre a un veí de Girona enxampar dues lladres en plena feina. L'home viu en un bloc de pisos de la ciutat i divendres passat va escoltar uns sorolls estranys a l'escala. Eren cap a dos quarts de sis de la tarda.

L'home, recelós, va trucar a la policia municipal. Mentre arribava una patrulla, el veí va sortir a veure què passava i es va trobar dues dones a l'escala. Les lladres havien intentat fer saltar el pany de la porta d'un dels pisos amb l'ajuda d'un tornavís.

L'home va poder retenir una de les noies fins que van arribar els agents. L'altra, va aconseguir fugir. Quan la policia va arribar al lloc, va identificar la sospitosa i li va comissar un tornavís. Com que la noia estava molt nerviosa, els agents van sospitar que tan aviat com pogués intentaria reunir-se de nou amb la seva còmplice.

Per això, la Policia Municipal va posar-se en contacte amb les patrulles dels Mossos d'Esquadra que feien ronda de paisà per la ciutat. Els agents van decidir deixar marxar la noia i seguir-la sense que se n'adonés. Això va permetre que, al cap de poca estona, la mateixa lladre portés els agents fins al lloc on l'esperava l'altra dona.

Les sospitoses es van trobar en un aparcament de la ciutat, on havien estacionat un cotxe amb matrícula francesa. Quan les dones es disposaven a pujar al vehicle, els agents les van aturar. A dins del cotxe, la policia va trobar-hi diverses eines de les que se solen utilitzar per esbotzar portes (en concret, una eina tipus 'bec de lloro', unes tenalles i un tornavís).

A més, els agents també van trobar diferents documents d'identitat de les sospitoses, on apareixien amb cognoms diferents. Com que portaven passaports falsos, la policia va detenir les dues dones -una de 18 anys i l'altra de 35- no només per un delicte de robatori amb força, sinó també per un altre de falsedat documental.

Els agents no donen el cas per tancat i continuen investigant. De fet, creuen que les dues lladres haurien comès més robatoris a la ciutat. Segons sospita la policia, les dones feien viatges llampec amb cotxe des de França i, un cop havien aconseguit entrar en algun habitatge, se'n tornaven de seguida.