Girona balla amb 'El llac dels cignes'

El Ballet de Moscou ha tornat a la ciutat amb el clàssic de Txaikovski en la celebració del seu 25è aniversari

Després de portar 'El trencanous' el Nadal passat, la companyia russa del Ballet de Moscou ha tornat a pujar sobre l'escenari de l'Auditori de Girona per tercer cop en menys d'un any. L'agost de l'any passat també van visitar la ciutat amb l'espectacle 'El llac dels cignes' però aquest dissabte la companyia ha interpretat l'obra amb una aura especial, ja que l'espectacle s'emmarca en la gira que la formació fa arreu de l'Estat per celebrar els seus 25 anys.

Aquesta adaptació, un dels espectacles més t interpretats, ha reproduït els quatre actes que hi ha a l'obra de Txaikovski: El jardí del castell del príncep Sigfrid, La vorera del llac, El gran saló del castell del príncep Sígfrid i La vorera del llac. Tot i que l'espectacle no comptava amb orquestra en directe, els assistents no han notat el canvi, ja que han pogut escoltar i gaudir d'algunes de les obres i gravacions dels grans metres del Bolxoi.

La nit de dansa clàssica ha portat més de 800 persones - de totes les edats- a l'Auditori de la ciutat. La majoria han subratllat la gran tècnica, les coreografies i l'escenografia de l'espectacle. "Ha estat fantàstic", ha resumit la Neus, una de les espectadores. "Les cames, els peus, la sincronització, les músiques, tot ha estat genial", explicava una altra veïna de la ciutat que no s'ha volgut perdre l'oportunitat de veure el Ballet de Moscou. "M'encanta la dansa clàssica, la meva senyora ha volgut venir perquè des que era petita té la frustració que volia ser ballarina clàssica i s'ha emocionat amb aquest espectacle", ha comentat un altre dels assistents, en Miquel.

L'obra, s'ha allargat més de dues hores i mitja, però en cap moment els espectadors han deixat de seguir amb atenció tot el que succeïa a sobre l'escenari. "Les interpretacions han estat genials, m'ha encantat com mostraven els sentiments", ha comentat una altra de les espectadores, la Gemma, que havia vingut a veure l'obra acompanyada dels seus amics.

Després d'aquesta gran nit de dansa, el ballet visitarà demà Terrassa, al Centre de Cultura de la ciutat, passarà pel Teatre Tívoli de Barcelona i pels Jardins de Sabatini de Madrid, on ja tenen totes les entrades exhaurides. Durant els seus 25 anys d'existència el ballet de Moscou ja ha fet més de 2.000 representacions.