Un Placebo elèctric retorna als seus orígens a Cap Roig

La mítica banda de rock alternatiu va presentar el seu nou àlbum; Loud Like Love

La veu peculiar i inconfusible de Brian Molko, les guitarres dissonants i les melodies obscures. Aquest divendres a la nit, Placebo ha convertit el festival Jardins de Cap Roig de Palafrugell (Baix Empordà) en un concert de rock alternatiu, més habitual en altres tipus de sales i festivals.

La mítica banda formada a Londres porta vint anys de carrera, ha enregistrat set àlbums d'estudi i ha venut més de dotze milions de discos arreu del món. El seu debut a Cap Roig ha estat per presentar el seu nou treball, Loud Like Love, un àlbum que els portarà de gira per múltiples ciutats d'Estats Units, Europa i Austràlia. La banda ha enllaçat present i orígens tocant bona part dels himnes de l'àlbum Meds.

La pluja ha amenaçat amb aigualir el concert de Placebo però, finalment, el temps ha donat una treva i no ha caigut ni una gota durant l'hora i mitja que la banda de rock alternatiu ha tocat, amb una descàrrega d'energia, vint temes.


Placebo, amb la inconfusible veu de Brian Molko al capdavant, ha presentat el seu nou disc, Loud Like Love, però l'ha enllaçat amb so dels seus orígens perquè, a banda de les noves cançons, la majoria del disc que van treure l'any 2006, Meds. Un treball que el mateix Molko ha assegurat en més d'una ocasió que té el so més proper al seu primer disc, Placebo,

El concert ha arrancat pocs minuts després de les deu de la nit amb els acords i de B3, el tema que dóna títol a l'EP que van treure entre el seu darrer disc, Battle for the sun, i el que presenten ara en gira mundial. Des del principi, el públic que no ha omplert Cap Roig, s'ha aixecat i ha seguit tot el concert dempeus i arran de l'escenari, com pertoca en un concert de rock.

Placebo ha mesclat set temes del disc que presenten amb bona part dels himnes de Meds, com el que donava nom a l'àlbum o Song to say goodbye o Post Blue. Tampoc han oblidat l'Sleeping with ghosts o el Without you I'm nothing amb cançons tan mítiques com Running up that hill o Every you every me.

La imatge andrògina i provocadora del cantant, la seva veu peculiar, s'han convertit en el segell d'una ja mítica banda de rock de l'última dècada. Placebo han fet honor a la fama que arrosseguen: són un grup amb un bon directe ple d'energia, al costat de melodies obscures, guitarres dissonants i electrònica.