Dos detinguts a la Jonquera per portar una escopeta, munició, arpons de pesca i una navalla

Els dos homes ja es troben en llibertat provisional

Agents de la policia espanyola van detenir el passat dilluns, 28 de juliol, dos homes de nacionalitat francesa al peatge de l'autopista AP-7 al seu pas per la Jonquera (Alt Empordà) per portar una escopeta de canons retallats amagada sota el seien del conductor. Durant la inspecció del vehicle, els agents, a banda de l'escopeta, també van trobar una desena de cartutxos escampats pel vehicle, així com dos arpons de pesca i una navalla.

Quan els agents van demanar la corresponent llicència d'armes, els dos ocupants del vehicle van donar versions contradictòries als agents que van procedir a la detenció dels dos homes per un delicte de tinença il·lícita d'armes. La detenció es va produir als volts de les dues de la matinada del passat dilluns en el marc d'un dispositiu contra la delinqüència organitzada itinerant muntat al peatge de l'autopista AP-7 al seu pas per la Jonquera en sentit sud.

Quan els agents van reclamar als ocupants del vehicle la corresponent llicència d'armes, aquests van donar versions contradictòries. Un va assegurar que la utilitzaven per caçar senglars i l'altre va explicar als agents que era instructor de tir i que l'escopeta tenia els canons retallats per poder ensenyar als seus alumnes la tècnica del tir al plat.

Un cop constatat que no disposaven de llicència, els agents van procedir a la seva detenció acusats d'un delicte de tinença il·lícita d'armes i posats a disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia de Figueres, que en va decretar la llibertat provisional.