Instal·len una passera a la Ruta del Ter al seu pas per Sant Julià de Ramis

Fa 28 metres de llarg i permet travessar la riera de la Garriga

El Consorci del Ter, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Julià de Ramis, la Diputació de Girona, la Fundació Agbar i el Consorci de les Vies Verdes de Girona, ha solucionat l'últim punt negre del traçat de la Ruta del Ter al seu pas per Sant Julià de Ramis. En concret s'ha instal·lat una passera de 28 metres que permet superar amb seguretat i comoditat el pas per la riera de la Garriga.

A més, permet comunicar a peu i en bicicleta dos nuclis del municipi ja que fins ara no existia cap via per a vianants que comuniqués el Pla de Baix i la zona de La Garriga.També era una de les poques sortides per a vianants des de Girona en aquesta direcció i quedava interrompuda en aquest punt.

La inversió ha estat d'uns 30.000 euros i s'ha finançat a través de la Diputació de Girona, l'Ajuntament de Sant Julià de Ramis, la Fundació Agbar i el Consorci de les Vies Verdes. A més, el consistori assumirà el manteniment d'aquest tram de la Ruta del Ter en els propers cinc anys. En el mateix municipi, la Fundació Agbar també ha col·laborat amb l'arranjament de la Font de l'Om i la Font del Cimà.

La inauguració s'ha fet aquest dimecres amb la presència del president de la Diputació de Girona, Joan Giraut; el president del Consorci del Ter, Jordi Munell; l'alcalde de Sant Julià de Ramis, Narcís Casassa, i Andreu Masferrer, de la Fundació Agbar.

La Ruta del Ter és uneix dos pols d'atracció turística com són els Pirineus i la Costa Brava mitjançant un itinerari que segueix el curs del riu Ter, i que travessa cinc comarques de Catalunya. La ruta es pot fer a peu o en bicicleta. Al llarg de tot el recorregut es pot observar una diversitat de paisatges, elements culturals, la història i les tradicions de cada municipi per on passa el recorregut, i al mateix temps es pot degustar una àmplia varietat gastronòmica i fer estada en diferents tipus d'allotjaments.