Rescaten els set tripulants d'un veler francès enfonsat a 90 milles del Cap de Creus

Van ser traslladats primer en un dels remolcadors del Costa Concordia

Aquest dilluns a la tarda, al voltant d'un quart de sis, el Centre francès Cross Med La Garde va sol·licitar ajuda a Salvament Marítim en el rescat dels tripulants del veler, de nom 'Solong' i de bandera francesa, que s'enfonsava després de patir una via d'aigua.

Fins al lloc, s'hi va desplaçar un helicòpter i un avió francès i un helicòpter Helimer 201, amb base a Reus. Al mateix temps, des del centre de Salvament Marítim de Barcelona es va alertar el remolcador 'Red Wolf' de l'empresa Repasa, que navegava amb destí Tarragona després de participar en les tasques de remolc fins al port de Gènova del Costa Concordia la setmana passada.

Com a conseqüència de la distància amb terra ferma, l'helicòpter francès només tenia autonomia per fer el trasllat dels tripulants al remolcador en dues tandes. Finalment, l'helicòpter de Salvament Marítim va recollir els nàufrags del remolcador i els va traslladar a l'Aeroport de Girona, on van ser atesos pels serveis consulars. Sis dels tripulants són de nacionalitat francesa i un d'anglesa.

Un cop evacuats els tripulants, el remolcador 'Red Wolf' va treballar amb la seva embarcació bessona 'Red Husky' van intentar salvar l'embarcació abans que empitjoressin les condicions meteorològiques, tot i que es va acabar enfonsant.