Troben més plantacions de marihuana a la Font de la Pólvora de Girona

Ha estat en el transcurs d'un nou operatiu contra el robatori d'electricitat

Els Mossos d'Esquadra han muntat un nou dispositiu policial al barri gironí de la Font de la Pólvora per acompanyar els operaris de la companyia elèctrica mentre desconnecten de la xarxa diversos edificis del carrer Roure, endollats il·legalment al subministrament.

Durant el dispositiu, en el qual han participat agents de seguretat ciutadana, de la Brigada Mòbil i la unitat canina, han localitzat dins alguns pisos almenys tres plantacions de marihuana.

A més, els Mossos han detingut un home que tenia una ordre de recerca i detenció perquè fa dos anys es va escapolir de la presó de Figuers durant un permís. Li atribueixen diversos robatoris a farmàcies durant el temps que ha estat en llibertat.

Es calcula que vuit de cada deu pisos del barri de la Font de la Pólvora, situat a la zona est de la ciutat, tenen la llum punxada. Aquest dimarts, els Mossos d'Esquadra i la Policia Municipal han tornat a organitzar un dispositiu policial per permetre que els operaris d'Endesa desconnectessin la llum dels blocs 4, 6, 8, 10 i 12 del carrer Roure, que tenien els subministrament punxat. Han inspeccionat 40 pisos i han tallat el subministrament punxat il·legalment a 23 pisos. 

Els mossos, amb unitats de seguretat ciutadana, Brigada Mòbil i canina, també han aprofitat el dispositiu per inspeccionar els pisos dels edificis i han descobert almenys tres plantacions de marihuana amb 423 plantes. També han trobat diversos estris de cultiu. Els Mossos han denunciat els inquilins dels tres domicilis per delictes contra la salut pública.

És el tercer cop que en aquest mes que es fan operatius similars. El primer cop, els Mossos van custodiar els operaris per tallar el subministrament de tot un bloc del carrer Acàcia. Els agents van localitzar cultius de marihuana en quatre pisos. En total, van trobar fins a 950 plantes i 750 esqueixos de droga. Dos dies després, hi van haver de tornar perquè els veïns havien tornat a punxar la llum.

Aquest dimarts, han organitzat un nou operatiu en aquest barri, situat als afores de Girona, contra la defraudació de fluid elèctric.

En el transcurs de l'operatiu, també han localitzat un home que estava evadit de la justícia des de fa dos anys. Es tracta d'un convicte de la presó de Figueres que va aprofitar un permís penitenciari per escapolir-se i no va tornar al centre penitenciari. A banda de l'orde de recerca, detenció i ingrés a presó que pesava sobre seu per aquest motiu, els Mossos d'Esquadra el tenen identificat com l'autor de diversos atracaments a farmàcies. Per això, consideren que mentre ha estat en llibertat, ha comès més d'un robatori amb violència.

Després de detenir-lo han fet l'entrada i escorcoll al seu domicili. Els Mossos sospisten que hauria atracat dues vegades la farmàcia del barri, un cop aquest mateix mes i el segon mesos enrere.