Sant Antoni de Calonge es converteix en la passarel·la de la Costa Brava

El 'Costa Brava Fashion Weekend' ha atret milers d'amants de la moda

Els jardins d'El Collet de Sant Antoni de Calonge (Baix Empordà) s'han convertit aquest cap de setmana en una passarel·la gràcies al 'Costa Brava Fashion Weekend'. Dissabte hi van assistir més de 2.300 persones i l''organització espera tancar portes aquest diumenge superant aquesta xifra.

El festival de moda és l'evolució del projecte 'Calonge, posa't guapa', que enguany ha fet un pas més cap al món professional i ha donat veu als joves dissenyadors. "Tant a la passarel·la com en el 'market', tot són marques joves, nous emprenedors emergents que fa entre 1 i 5 anys que estan en el mercat", ha explicat la coordinadora de moda de la mostra, Clara Esteve.

El tret diferencial d'aquest nou festival que gira al voltant del món de la moda és que segueix el mateix patró que les 'fashion weeks' oficials, amb les passarel·les com a eix central. Durant tot el cap de setmana, els assistents han pogut gaudir de desfilades, un mercat amb una vintena de productes de dissenyadors emergents, un espai gastronòmic anomenat 'Vintage Food' i concerts de música en directe.

La localitat de Sant Antoni de Calonge s'ha convertit durant dos dies en un punt de trobada pels amants de la moda i un punt de difusió dels dissenys més originals i atrevits. També han tingut un pes especial els productes fets a mà. Els orígens d'aquesta mostra es troben en la campanya 'Calonge et posa guapa' tot i que des de l'organització asseguren que han volgut anar un pas més enllà, professionalitzar l'esdeveniment i atreure tota mena de públic. Des de la direcció del festival subratllen que volen que sigui un lloc de reunió per a professionals de la moda i la gent de carrer.

"Estem molt contents, ahir amb la primera desfilada teníem la pell de gallina, només ahir van passar més de 2.300 persones i aquest diumenge esperem superar aquesta xifra", ha explicat la coordinadora de moda i passarel·la del Costa Brava Fashion Weekend, Clara Esteve. Tots els participants, tant els dissenyadors de passarel·la com els empresaris que mostraven els seus productes, són emprenedors joves que porten entre un i cinc anys en aquest mercat.

"Hem registrat dues grans tipologies de públic, la gent de les comarques gironines i, d'altra banda, els visitants de segones residències - de les comarques de Barcelona- i turistes", ha comentat la cap de premsa del festival, Lena Mataró. El consistori de Calonge ha apostat per aquesta nova mostra i ha acordat que es mantingui durant quatre anys. "De cara a l'any vinent intentarem millorar en infraestructures, adequar més l'espai, en il·luminació, els horaris i incorporar noves activitats tot i que encara és aviat per dir-ho", ha explicat Esteve.

Els dissenyadors que hi han participat també es mostraven molt contents i optimistes. La gran majoria d'ells, com en Joan Guitart o la Núria Serra, explicaven que ja era hora que es realitzés un esdeveniment d'aquestes característiques a les comarques gironines. "És una gran oportunitat per donar-te a conèixer, per promocionar-te, donar-te a conèixer i que la gent et vegi però no n'hi ha prou amb un bon producte", han destacat. El Costa Brava Fashion Weekend tancarà portes aquest diumenge a la una de la matinada.