El sector turístic català confia en l'agost per superar un juliol fluix

La Costa Brava pateix la pluja i les cases rurals de l'interior no passen del 50% d'ocupació

Les pluges i l'arribada dels turistes més tard que altres anys ha fet que l'ocupació a les comarques gironines aquest juliol hagi estat lleugerament inferior a la temporada passada. Mentre les cases rurals de l'interior i la costa i els apartaments turístics s'han quedat amb un 60% de les reserves, els càmpings no han arribat al 70%. Els representants del sector reconeixen que aquest juliol "ha costat arrencar" i que confien tenir un millor agost i assolir almenys els nivells de l'any passat. També noten que hi ha una petita recuperació del client estatal però que és lenta.

L'Associació de Turisme Rural de Girona calcula que l'ocupació d'aquest juliol és un xic inferior a la de l'any passat. A les comarques costaneres i a l'interior han arribat a un 60% mentre que a les zones de muntanya l'índex ha estat d'un 40%. Les reserves han estat sobretot estades curtes i amb el preu com a principal condicionant en el cas dels clients nacionals. Pel que fa a la previsió d'agost, esperen arribar al 85% d'ocupació a la costa, un 70% a l'interior i un 50% a les comarques de muntanya, xifres lleugerament inferiors als darrers anys. Tot i això, hi ha el factor de reserves a última hora cada cop més freqüent que pot modificar el final de la temporada.

L'ocupació al mes de juliol als càmpings gironins ha estat també inferior a altres temporades i no s'ha arribat al 70%. Les pluges i també al fet que el turisme ha endarrerit les vacances dos o tres setmanes ha fet que el juliol hagi sofert una davallada respecte altres anys. Pel que fa a les previsions del mes d'agost des de l'Associació de Càmpings de Girona és que es tancarà el mes amb una mitjana d'un 85%, ja que si bé la primera quinzena es pot superar el 90% a l'última setmana costarà arribar-hi. El seu president, Miquel Gotanegra, reconeix que tenen un "públic fidel" i que han vist una certa recuperació de turisme nacional i alemany, però que és una recuperació lenta.