Rescaten un cavall malalt i abandonat que vagava pels carrers de Girona

L'animal que té diversos tumors malignes

La Policia Municipal de Girona ha aconseguit localitzar un cavall , abandonat i malalt, que corria per Girona. L'animal, que pateix diversos tumors malignes, no portava xip, tal i com marca la normativa del Departament d'Agricultura. L'associació d'Aiguaviva, EQUUSOS, s'ha fet càrrec de l'animal. El seu fundador i president, Xavier Fuertes, ha explicat que, segurament, els propietaris de l'animal van decidir abandonar-lo perquè el cost dels medicaments que necessita són molt alts.

L'entitat, que treballa voluntàriament en la defensa i cura d'aquests animals, subratlla que el maltractament i l'abandonament de cavalls a la comarca del Gironès existeix i és "una constant". El cavall feia dies que corria sol per la ciutat de Girona. Efectius de la Policia Municipal de la ciutat van aconseguir atrapar-lo i lligar-lo a un arbre. Va ser llavors quan van trucar als membres de l'entitat EQUUSOS que disposen d'un refugi per animals abandonats i treballen en la defensa i protecció dels cavalls des de fa dotze anys.

L'animal està molt malat, té diversos tumors malignes, però es tracta d'un cavall de bona raça. "Mantenir un animal així és car i més si comptes els medicaments i cures que necessita a causa de la seva malaltia, segurament el van abandonar perquè no volien fer-hi front", ha comentat el president de l'entitat. L'animal no disposava de xip, com tampoc de passaport o documentació. Per això, ara, la regidoria de Medi Ambient de Girona haurà d'investigar la procedència del cavall.

Actualment, l'entitat té al seu refugi 8 cavalls abandonats i ha donat en adopció uns 80 més que viuen, majoritàriament, en cases de pagès o masies de les comarques gironines. "Tenim la desgracia que no hi ha cap administració ni departament de la Generalitat que defensi aquests animals, no està catalogat com animal de companyia i, per això, no hi ha suport", ha comentat Fuertes.

Segons el president de l'associació, l'abandonament i el maltractament de cavalls a Girona i a la comarca del Gironès existeix des de fa molts anys, "en un grau important" i és "una constant". L'associació està formada per voluntaris que aconsegueixen fons realitzant tota mena d'activitats eqüestres com casals, formació de genets o ensinistrament de cavalls.