Desapareix un avió de l'espanyola Swiftair amb 116 persones a bord

L'aparell tenia tota la tripulació espanyola i cobria la ruta entre Burkina Faso i Alger

Un avió amb 110 passatgers i 6 membres de la tripulació de la companyia espanyola Swiftair ha desaparegut, segons ha confirmat la mateixa empresa en un comunicat. L'aeronau, que cobria la ruta entre Burkina Faso i Alger, estava operada per Air Algerie i no ha arribat al seu destí. Segons Swiftair, els equips d'emergència i el personal de la companyia està treballant per esbrinar què ha passat amb l'avió, que s'ha esvaït dels radars.

L'avió, un MD83 que operava amb el codi AH5017, ha perdut contacte amb les torres de control menys d'una hora després de sortir de l'aeroport d'Ouagadougou, a Burkina Faso. Tota la tripulació era espanyola, segons el sindicat de pilots. El primer ministre d'Algèria, Abdelmalek Sellal, ha assegurat en una declaració als mitjans de comunicació reproduïda pel diari 'TSA' que l'avió hauria caigut a la zona de Gao, al nord de Mali, a uns 500 kilòmetres al sud de la frontera algeriana. 

Tripulació espanyola

Els sis membres de la tripulació de l'avió de Swiftair desaparegut eren tots espanyols, segons han confirmat a l'ACN fonts de Sepla, el Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries. La companyia Swiftair ha indicat en el seu comunicat que la tripulació estava formada per dos pilots i quatre tripulants de cabina.


Passatgers francesos

Tot i que de moment no hi ha confirmació oficial de la nacionalitat dels passatgers, el ministre francès de Transports, Frédéric Cuvillier, ha assegurat que "probablement" hi havia un "gran nombre" de ciutadans de França a l'aparell.

El ministeri d'Exteriors francès ha emès un comunicat on confirma que està "totalment mobilitzat" amb gabinets de crisi a París, Alger i Ouagadougou, i que les seves ambaixades estan en contacte "permanent" amb les autoritats locals. "Estem procedint actualment a les verificacions", es limita a dir el govern francès.

Swiftair

La companyia Swiftair es va crear l'any 1986, i té la seva seu a Madrid. Opera a Espanya i a tota Europa, i també a l'Àfrica i el Pròxim Orient, segons explica a la seva pàgina web. L'empresa té 400 treballadors i una flota de 30 avions.