L'Estartit s'emancipa de Torroella de Montgrí

El Govern aprova la constitució de l'entitat municipal descentralitzada

El Govern ha aprovat el Decret de constitució de l'entitat municipal descentralitzada de l'Estartit, en el terme municipal de Torroella de Montgrí (Baix Empordà). Amb aquesta aprovació es tanca l'expedient de constitució, l'inici del qual va aprovar el ple de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, d'acord amb el que estableix l'article 79 del Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril. L'expedient de constitució de l'EMD de l'Estartit ha complert tots els requisits i passos legals necessaris.

L'acord del ple va estar a exposició pública i un cop resoltes les al·legacions presentades dins el tràmit d'informació pública, l'Ajuntament de Torroella de Montgrí va fer arribar l'expedient a la Direcció General d'Administració Local, que va emetre un informe favorable, perquè l'expedient havia estat tramitat de forma correcta i acreditava el compliment dels requisits establerts en la legislació de règim local.


D'acord amb l'informe favorable de la Comissió de Delimitació Territorial i el dictamen també favorable de la Comissió Jurídica Assessora, es considera que a l'Estartit concorren circumstàncies de naturalesa geogràfica, històrica, social, econòmica o administrativa que justifiquen la creació de l'entitat municipal descentralitzada, que compta amb els recursos suficients per complir les seves atribucions i que la seva constitució no suposa una pèrdua de qualitat en la prestació dels serveis generals del municipi de Torroella de Montgrí.

La participació de la nova entitat en els ingressos de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí i la divisió patrimonial s'ha de fer d'acord amb el que disposa la memòria de creació de l'entitat municipal descentralitzada de l'Estartit. L'òrgan de govern que regirà la nova entitat fins a les pròximes eleccions locals s'ha de constituir conforme al que disposa el Decret 78/1998, de 17 de març, pel qual es regulen les comissions gestores municipals.