Un avi centenari dóna el tret de sortida a la festa major de Blanes

Falet, amb gairebé 105 anys, ha fet el pregó

Joaquim Illas Illas -més conegut amb el nom de 'Falet'-, ha estat l'encarregat de donar el tret de sortida a les celebracions de les festa major de Blanes. En Joaquim és un veí d'aquest poble de la Selva que d'aquí sis dies, coincidint amb el dia central del cicle festiu municipal, farà 105 anys. Ell ha estat l'encarregat de llegir el pregó de la festa, un acte que també ha comptat amb la presència de l'actor Quim Masferrer.

La pluja ha fet traslladar l'esdeveniment al teatre del poble que s'ha omplert. El consistori ja ha avançat que tornaran a repetir al pregó davant la gran quantitat de ciutadans que no han pogut entrar al recinte. L'alcalde de Blanes, Josep Marigó s'ha referit al pregoner d'aquest 2014 presentant-lo com una persona coneguda i estimada per tothom. També ha recordat que des de fa deu anys és un dels col·laboradors de la secció d'imatges de l'Arxiu Municipal.

Per això, ha reconegut el treball "altruista i abnegat" de totes aquelles persones que, com en 'Falet', fan possible seguir recuperant dia a dia gran part de la història quotidiana de la vila. D'altra banda, el pregoner ha aprofitat els seus minuts per repassar tot un segle d'història viva blanenca.