Enxampen dos homes que intentaven sostreure cable telefònic a Borrassà

Els mossos també investiguen el robatori de 1.400 metres de cable a Sant Julià de Ramis i Vilajuïga

Els Mossos d'Esquadra han enxampat 'in fraganti' dos homes, de nacionalitat romanesa i amb domicili desconegut, que intentaven sostreure cable telefònic a Borrassà (Alt Empordà). Els fets es van produir aquest dissabte al voltant de les set de la tarda quan els agents van localitzar els dos individus mentre intentaven realitzar el robatori.

Els agents han explicat que són uns vells coneguts de la policia i que ja estan essent investigats per altres fets similars. D'altra banda, aquest dissabte, uns altres lladres es van emportar un quilòmetre de cable telefònic a Sant Julià de Ramis i 400 metres més a Vilajuïga. Els robatoris van afectar el servei de telefonia fixa i internet.

Els Mossos han explicat que els robatoris es van produir a plena llum del dia. Segons el cos policial, els autors acostumen a repetir sempre el mateix 'modus operandi'. Localitzen una zona poc concorreguda, deixen les eines al lloc i retornen al cap d'unes hores quan no hi ha ningú. Llavors - equipats amb guants i altres aparells- aconsegueixen emportar-se el cable telefònic. L'objectiu dels lladres no és el cable en si, sinó el coure que porta que llavors revenen a diverses deixalleries.

Normalment els lladres saben què fan i porten a terme els robatoris amb rapidesa. En el cas de Sant Julià de Ramis, al Gironès, els delinqüents van aconseguir emportar-se un quilòmetre de cable que passava per vint pals elèctrics. A causa d'això, diversos veïns del nucli de Vilafreser i masies de la zona es van quedar sense línia de telèfon.

En el cas de Vilajuïga, diversos ciutadans de Palau-savardera, Pedret i Marzà, Pau - principalment veïns de la urbanització Els Olivars- i diverses masies de la zona es van quedar sense servei de telefonia fixa ni internet. Aquests robatoris es sumen als que es van produir el passat divendres a Vilatenim, d'on es van emportar 300 metres de cable, i un intent de robatori més a Massanes. En aquest últim cas, els lladres només van fer un tall i no van aconseguir emportar-se el fil que passa pel costat de la via del tren. Tot i això, els danys que van ocasionar van afectar el servei bàsic i el de banda ampla.