Un funàmbul creuarà la plaça del castell de la Bisbal en la inauguració de la Fira de Circ al Carrer

El festival presenta setanta espectacles, la majoria gratuïts

La XIX edició de la Fira de Circ al Carrer de la Bisbal d'Empordà es posa en marxa. Aquest vespre els Jardins de Torre Maria acullen el primer dels setanta espectacles que es podran veure fins diumenge a la localitat del Baix Empordà.

La companyia Nadnat Produccions presenta l'espectacle 'Cinema Rétréci', una coproducció de la Central del Circ de Barcelona i de Fira de Circ Al Carrer de la Bisbal que combina circ contemporani i cinema i que inclou la projecció del vídeo de la coreografia que es va gravar aquest dimarts amb participació de veïns. La inauguració oficial serà divendres amb un espectacle de cabaret. Un funàmbul travessarà la plaça del Castell a 15 metres d'alçada. L'obertura oficial serà divendres, a dos quarts d'onze. Es tracta d'un muntatge en format de cabaret amb sis companyies i Guillem Alba com a mestre de cerimònies. De tots els números del cabaret destaca Poussière ('Personnage en suspension dans l'air'), de la companyia francesa Circ Rouages, amb el funambulista Aurel Rouages que travessarà la plaça del Castell caminant per un cable situat a 15 metres d'alçada. Tempo d'la Balle, Juana Beltrán, Nacho Ricci i Duo Laos completen el cartell de l'actuació inaugural.

En aquesta mateix disciplina, la companyia gironina Estampades es del campanar de l'església de la Pietat. El cartell de divendres es completa amb la proposta única i sorprenent del català Animal Regilon, amb el seu espectacle 'Indomador' i els italians tot terreny La Sbrindola, amb 'Shock'Em Roll'.

Dissabte i diumenge es representaran el gruix de les setanta actuacions del programa de la fira (35 el dissabte i 34 el dissabte). La meitat de les companyies que hi actuaran són catalanes, amb una acurada selecció dels millors grups i artistes del país. La representació catalana és la més important que ha tingut mai el festival i és una prova del bon moment de creativitat i qualitat dels grup de casa nostra. Un 35% de companyies són internacionals provinents d'una desena de països com ara França, Alemanya, Bèlgica, Israel, Perú, Argentina o Itàlia, entre altres.

Un dels plats forts de la presència internacional és el retorn del peruà Hugo que ja va participar amb molt d'èxit en l'edició del 2007 i que enguany presenta el seu espectacle de mim i teatre de figures 'Cuentos pequeños'. També cal destacar el muntatge de la companyia francesa Bivoauc amb 'Le rêve d'Erica', una proposta onírica i poètica que deixarà bocabadats als espectadors i que clourà aquesta nova edició.

Teatre amb persones especials

Amb la voluntat d'obrir encara més el festival a tots els públics i col·lectius, Fira de Circ acull aquest any l'actuació de la companyia tarragonina 'Teatre Ganyotes', formada per persones amb discapacitats psíquiques, amb l'espectacle '3/4 de Circ'. Així mateix, l'Escola de Circ de la Bisbal d'Empordà també presentarà les seves creacions durant al festival i disposarà d'un espai propi on col·laboraran altres projectes de formació, entre les quals hi haurà dues escoles de circ de Toulouse i Calonge.

En aquesta nova edició, també es farà el FiraBar, amb la participació d'una desena d'establiments que acolliran actuacions de petit format.

Col·laboració amb el Banc dels Aliments

Durant els dies de la fira es recolliran en el punt d'informació de la fira aliments bàsics per aconseguir que persones necessitades rebin ajuda alimentària. Els aliments recollits es cediran a Càrites La Bisbal. La iniciativa forma part de la campanya 'La fam no fa vacances'.