Quatre detinguts per cultivar 850 plantes de marihuana en una casa abandonada de Corçà

La investigació segueix oberta

A principis de juliol, la unitat d'investigació dels Mossos d'Esquadra va tenir coneixement a través de diferents persones de la possible ocupació del pati d'una casa deshabitada de Corçà (Baix Empordà) per cultivar una important quantitat de plantes de marihuana.

Fetes les comprovacions pertinents, es va obrir una investigació que va culminar aquest dimarts amb la detenció de les quatre persones que s'encarregarien del manteniment i regadiu de la plantació il·legal. Es tracta de quatre homes d'entre 20 i 39 anys, de nacionalitat marroquina i veïns de la Bisbal d'Empordà.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. Els detinguts passaran properament a disposició judicial davant del jutjat d''instrucció de la Bisbal d'Empordà.


Detingut un conductor a Garrigàs amb 1,3 quilos de marihuana

Els Mossos d'Esquadra van detenir un conductor a l'àrea de servei de l'AP-7 a Garrigàs que duia 1,35 quilos de marihuana i 5,7 grams d'ahixix valorada en uns 1.400 euros. El detingut, un noi de 20 anys i nacionalitat francesa, anava acompanyat de dues persones més i va reconèixer ser ell el propietari del vehicle i la droga. Els fets van passar el 13 de juliol passat, quan agents no uniformats de l'Àrea Regional de Recursos Especials (ARRO) que feien un patrullatge de prevenció de robatoris van veure dos nois de dins d'un cotxe amb una actitud vigilant i sospitosa.

Els agents s'hi van acostar per identificar i escorcollar els individus i el cotxe. A l'interior del vehicle, van trobar amagades en diferents compartiments bosses de plàstic amb marihuana i cinc bosses petites amb haixix. Durant l'escorcoll, s'hi va acostar un tercer home que va manifestar ser el conductor i propietari del vehicle.

Després de constatar que el que duien era droga -1,35 quilos de marihuana i 5,7 grams d'ahixix valorada en uns 1.400 euros-, els agents van detenir el conductor com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública ja que va manifestar que la droga era seva.

El detingut, un noi de 20 anys, veí de Clermond-Ferrand i nacionalitat francesa, va passar el dia 15 de juliol a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.