5 anys de presó per apunyalar un amic a Ripoll en una discussió sobre marihuana

El processat, Miquel Arroyo, admet que va intentar matar la víctima

Fiscalia, acusació particular i defensa han pactat 5 anys de presó per a un acusat d'apunyalar un amic a Ripoll per una discussió sobre marihuana. Miquel Arroyo Pueyo s'enfrontava a 9 anys i 11 mesos de presó per un intent d'homicidi.

El processat ha reconegut que el 28 d'abril del 2013 va treure un ganivet de cuina que portava amagat als pantalons i li va clavar a la víctima a la zona abdominal. Arroyo ha assegurat que se'n penedeix però diu que en aquell moment "no era ell mateix".

El motiu pel qual va apunyalar el seu amic és perquè va intercedir en favor d'una amiga a qui el processat acusava d'haver-li sostret "una dosi de marihuana". L'acusat haurà d'indemnitzar la víctima amb 35.488 euros.

Els fets

La matinada del 28 d'abril del 2013, l'acusat va convidar tres amics -dues noies i un noi- a casa seva. Cap a les 7 del matí, però, va començar una discussió entre Miquel Arroyo i una de les noies a qui el processat acusava d'haver-se quedat la seva marihuana.

Aleshores, segons ha reconegut l'acusat, va tancar la porta d'entrada del domicili amb clau i va dir als seus convidats que ningú sortiria del pis, situat al carrer Raval de l'Hospital, fins que aparegués la seva marihuana.

Llavors, amb la finalitat de fer de mediador entre acusat i la noia, l'amic va intentar calmar Arroyo. "En aquell moment, i guiat per l'ànim d'acabar amb la seva vida, va agafar un ganivet de cuina que duia amagat als pantalons i li va clavar a la zona abdominal esquerra", recull l'escrit de conclusions del fiscal, que Miquel Arroyo ha admès.

Tot i que la víctima va demanar més d'una vegada que el deixés sortir del pis, Arroyo no hi va accedir fins que es va adonar que estava sagnant. El jove va aconseguir arribar al carrer i caminar un tram de carrer, fins que va caure desplomat inconscient a terra. La noia amb qui va començar la baralla per la marihuana va poder avisar els serveis d'emergència, que van atendre la víctima.

Com a conseqüència de la ganivetada, la víctima va patir lesions, va necessitar intervenció quirúrgica, transfusió sanguínia i 12 punts de sutura. Va necessitar 192 dies per curar-se i pateix seqüeles i perjudici estètic per la cicatriu.

Després de l'agressió, l'acusat es va atrinxerar dins el pis i els Mossos d'Esquadra el van detenir després d'obtenir permís judicial per entrar al domicili.

Per això, el fiscal i l'acusació particular demanaven una pena de 9 anys i 11 mesos de presó per temptativa d'homicidi. Finalment, han arribat a un acord amb la defensa i han rebaixat la pena de 5 anys de presó. En matèria de responsabilitat civil haurà d'indemnitzar la víctima amb 35.488 euros. A més, no es podrà apropar a ell durant 15 anys.