Un miler de persones creen una estelada humana a Girona

Unes 500 han participat en la 'megasardana' que s'ha fet al Camp de Mart de la ciutat

Un miler de persones han participat aquest diumenge en la creació d'una gran estelada humana que ha recorregut el centre de Girona. La bandera estava formada per quatre barres de tela vermella que sostenien alguns dels participants, que també portaven centenars de globus de color groc.

Al capdavant, s'ha situat un grup de quaranta nens que, amb globus blancs, han dibuixat una estrella per simbolitzar que les noves generacions seran les encarregades de guiar el futur del país.

Paral·lelament, unes 500 persones també han participat en una 'megasardana' que s'ha fet al Camp de Mart de Girona de la mà de la cobla La Principal de la Bisbal. Els participants de l'estelada humana han sortit del centre de Girona, davant la Casa de Cultura, i han recorregut el passatge Emili Blanch i la Gran Via de Jaume I fins a arribar a Ramon Folch, on han cantat 'Els Segadors'. Posteriorment, han continuat l'acte fins a la Devesa de Girona, l'epicentre de les Jornades Catalunya vol viure en Llibertat i amb Dignitat.

Paral·lelament, aquest diumenge al migdia, unes 500 persones han ballat al so de les sardanes de la cobla La Principal de la Bisbal en una 'megasardana'. Hi han participat la colla Aires Gironins i s'han pogut escoltar reconegudes sardanes com 'Sota el Sol de Catalunya', 'Girona Aimada' o 'L'Estelada' d'Antoni Mas. El punt final l'ha posat la 'Santa Espina'. Aquestes han estat algunes de les originals activitats que s'han organitzat durant aquest cap de setmana a la ciutat, dins de les Jornades Catalunya vol Viure en Llibertat i amb Dignitat.