La gironina Construccions Rubau farà una autopista a Mèxic per 85 milions

El projecte consolida la seva presència internacional i se suma a tres adjudicacions a Polònia que sumen 62 MEUR

Construccions Rubau continua estenent presència als mercats sud-americans. L'empresa gironina, amb seu al barri del Pont Major, ha lligat una nova obra a Mèxic. De fet, aquest va ser el primer país on va estendre's internacionalment l'any 2010. Aleshores, va fer l'obra d'una carretera a Guanajuato, que es va inaugurar a principis d'aquest 2014, i que ha suposat 94 MEUR d'inversió.

Ara Construccions Rubau ha aconseguit el contracte d'obra de construcció i posterior explotació durant 30 anys d'una autopista a l'estat de Sonora. El projecte, batejat com a 'Libramiento de Ciutad Obregón', té un pressupost de 85 MEUR.

Consisteix en la construcció d'una nova autopista d'accés a la ciutat mexicana, que tindrà 34,2 quilòmetres de llargada i calçades de 60 metres d'amplada. L'obra també inclou, a més de la construcció del tronc de l'autopista, dos nous enllaços (El Yaki i Francisco Villa). L'empresa gironina ha aconseguit aquesta concessió mitjançant un consorci amb tres firmes locals (GIA+A, Constructora Vise i Invex Infraestructura).

La nova autopista a Ciudad Obregón se suma a dues obres més als estats de Mèxic i Puebla, que Construccions Rubau ha aconseguit aquest 2014. La primera fa referència a la modernització de la carretera Ixtlahuaca -Jilotepec, a Toluca (8,9 MEUR). La segona, situada a San José de Chiapa, és l'obra dels fonaments, estructura, cobertes i façana del nou edifici Spine, situat dins la planta de fabricació de l'Audi Q5 (18 MEUR).

Tres projectes a Polònia

La presència als mercats internacionals de Construccions Rubau s'ha consolidat també els últims mesos amb tres noves adjudicacions a Polònia, valorades en un total de 62 MEUR. Dues de les adjudicacions corresponen a obres de modernització de la xarxa ferroviària. En concret, la línia 140/158 Chalupki-Rybnik (34,4 MEUR) i la línia 201 Gdynia-Kosciernzyna (20,8 MEUR).

El tercer projecte adjudicat està valorat en 6,8 MEUR i inclou la construcció de la carretera de circumval·lació de Żywiec, l'execució del nou trajecte de la carretera regional número 945 paral·lela al riu Sola i la reconstrucció d'un pont sobre el seu curs fluvial.

D'ençà que va fer el salt a l'exterior, Construccions Rubau també ha aconseguit projectes a altres països d'Europa (Sèrbia o Romania) i de l'Amèrica del Sud (Perú i Colòmbia).

Amb seu al barri del Pont Major de Girona, la firma es va fundar el dia 1 d'octubre de l'any 1968. Compta amb una plantilla de 410 treballadors i té delegacions a Barcelona, Madrid, Bogotà, Lima, Nis (Sèrbia) i Bucarest. A més, també compta amb dues filials internacionals; l'una a Ciutat de Mèxic i l'altra a Varsòvia.