Ingressa a la presó un home que va cometre deu robatoris a Figueres en disset dies

El lladre actuava a bars, comerços i pàrquings

Agents de la unitat d'investigació van tenir coneixement que s'havien produït diversos robatoris en pocs dies a la ciutat de Figueres i va obrir una investigació per aclarir els fets. La investigació ha acabat amb la detenció d'un home de 34 anys a qui consideren autor de nou delictes de robatori amb força i un delicte de robatori amb violència i intimidació.

El primer dels robatoris va tenir lloc el passat 13 de juny en un bar del carrer Carles Fages de Climent. L'autor, després de trencar els barrots de la porta d'entrada i forçar la porta corredora, es va emportar les monedes de la caixa enregistradora. 

El lladre també actuava amb violència

El segon cas es va produir en un comerç del carrer cap de Creus, cap a les vuit del vespre del dia 21 de juny. En aquest cas, es va tractar d'un robatori amb violència i intimidació ja que l'autor va amenaçar a la treballadora amb un ganivet i va exigir els diners de la caixa..

El tercer fet es va produir la matinada del dia 22 de juny a les oficines de l'Hospital de Figueres. Un home va intentar accedir a l'interior de les instal·lacions fent palanca a les portes d'accés, però no va aconseguir sostreure res. 

La mateixa nit es va produir el quart i el cinquè fet. El primer d'ells va tenir lloc al pàrquing del mateix Hospital de Figueres, on l'autor va forçar la porta i una finestra de la cabina de control de l'aparcament per tal d'accedir a la caixa enregistradora de la mateixa cabina. Poc després, va forçar la cabina de l'aparcament del Passeig Nou amb el mateix modus operandi.

El sisè robatori es va produir durant el migdia del dia 23 de juny en un comerç del carrer Pení. L'autor va escalar per la façana posterior de l'establiment i, després de forçar una finestra, va accedir a l'interior. Un cop a dins, va sostreure una tableta, dos ordinadors, una càmera fotogràfica i diners.

El setè cas es va produir el 26 de juny en un pàrquing del carrer Jonquera on va forçar les dues portes i la persiana que donen accés al despatx de control de l'aparcament. En aquesta ocasió, es va activar l'alarma i el lladre va marxar del lloc.

El vuitè fet va passar la matinada del mateix dia, en un bar de la Plaça de les Patates, on el lladre va forçar una persiana metàl·lica i va trencar una porta de vidre per accedir a l'interior. Un cop dins es va emportar els diners de la caixa enregistradora i un ordinador portàtil.

El vespre del mateix 26 de juny i el 30 de juny es van produir els dos darrers robatoris, en grau de temptativa, en un comerç de l'avinguda Marignane i en un bar del carrer Joaquim Serra.

Arran aquests robatoris es va iniciar una investigació que va concloure el passat 2 de juliol amb la detenció d'un home al carrer Tramuntana de Figueres. El detingut, amb antecedents, va passar el dia 4 de juliol disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual va decretar el seu ingrés a presó.