Sarfa inverteix 1,2 milions d'euros en cinc nous autocars

Durant l'estiu, s'incrementaran les freqüències per unir Palafrugell, Pals, Torroellla i Cadaqués

Entre l'1 de juliol i el 31 d'agost, Sarfa reforçarà el servei que uneix els municipis de Pals, Palafrugell, Cadaqués, Torroella de Montgrí i l'Estartit amb Barcelona i l'aeroport del Prat. Per fer-ho, la companyia gironina ha adquirit cinc autocars d'última generació amb una inversió de gairebé 1,2 milions d'euros.

Segons el president de Moventis, Miquel Martí, aquest "esforç inversor" referma el "compromís de Sarfa amb el territori" i amb la millora del servei. El director general de Transports, Pere Padrosa, ha recordat que l'any passat més de 4,5 milions de turistes van visitar la Costa Brava i que és important que empreses com Sarfa apostin per donar-los un millor servei.

La presentació dels cinc nous autocars s'ha fet aquest dilluns a Cadaqués, un dels municipis de la Costa Brava que aquest estiu veuran millorades les connexions en autocar amb Barcelona i l'aeroport del Prat. A l'acte hi han assistit l'alcalde de Cadaqués, Jordi Figueras, el director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, i el president de Moventis, Miquel Martí, entre d'altres.

La compra dels cinc vehicles, que ha suposat per a l'empresa gironina una inversió de prop 1,2 milions d'euros, permetrà reforçar durant l'estiu les comunicacions entre la Costa Brava i Barcelona, d'una banda, i renovar la flota d'autocars de Sarfa, de l'altre. El seu president, Miquel Martí, ha destacat que aquest "esforç inversor" reforça el "compromís de Sarfa amb el territori" i la voluntat d'oferir un millor servei als seus usuaris. A més, Martí ha destacat que les cinc unitats han estat carrossades per Noge i Beulas, dues empreses amb seu a Arbúcies, el que també demostra "l'aposta de Sarfa per la indústria catalana".

El director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, ha recordat que l'any 2013 més de 4,5 milions de turistes van visitar la Costa Brava, i que és important que empreses com Sarfa "apostin" per millorar el servei que se'ls ofereix. En aquest sentit, Padrosa ha destacat que incrementar les freqüències i el nombre d'autobusos que uneixen Barcelona i el seu aeroport amb les places més turístiques de la Costa Brava permetrà que molts turistes puguin viatjar "de porta a porta amb les seves maletes".

Noves freqüències

Entre l'1 de juliol i el 31 d'agost quatre municipis de la Costa Brava veuran incrementades les freqüències i el nombre d'autobusos que les uniran amb Barcelona i l'aeroport del Prat.

Durant aquest període, dos autocars uniran Pals amb la capital catalana i el seu aeroport amb quatre expedicions diàries en cada sentit. Un altre autobús farà el mateix recorregut a Palafrugell amb set expedicions diàries en direcció a l'aeroport i vuit en sentit contrari. El quart vehicle es destinarà a unir Cadaqués, Roses, Empuriabrava i Castelló d'Empúries, amb quatre expedicions diàries a Barcelona i dues en sentit invers. Per últim, el cinquè vehicle farà el servei entre l'Estartit i Torroella amb quatre expedions diàries cap a l'aeroport i tres en sentit contrari.

Autocars d'última generació

Els cinc nous vehicles adquirits per Sarfa estan equipats amb plataforma per garantir l'accès a persones amb mobilitat reduïda, compten amb les darreres novetats tecnològiques en matèria de seguretat i compleixen amb tots els requisits mediambientals complint amb la normativa EURO V de  la Unió Europea. Tres de les unitats han estat carrossades per l'empresa Beulas, amb seu a Arbúcies, i les altres dues per Noge, empresa catalana amb seu també a Arbúscies.