Una alumna de Sant Feliu de Guíxols guanya la 6a Gran Final Nacional de 'Pica Lletres’

Jordina Escofet s'ha imposat a 16 contrincants d'arreu del territori

L’alumna de l’Institut Sant Feliu de Guíxols, Jordina Escofet, ha estat la guanyadora de la 6a Gran Final Nacional de ‘Pica Lletres’, el concurs lingüístic en antena a 17 televisions locals. La jove vencedora s’ha imposat als seus 16 contrincants en una emocionant final disputada al Teatre de la Passió d’Esparreguera després de lletrejar correctament la paraula ‘occidentalització’.

En la gala, produïda per segon any consecutiu per La Xarxa de Comunicació Local i Televisió de Catalunya i presentada per Espartac Peran, els concursants han hagut de lletrejar paraules en diferents rondes de dificultat ascendent. Unes proves en què, a diferència d’altres edicions, no han pogut comptar amb cap comodí.

Èxit de participació

Els 17 participants, alumnes tots de 3r d’ESO, han arribat a la final després de guanyar les diferents edicions territorials del concurs que han tingut lloc al llarg del curs escolar. Han comptat, a més, amb el suport d’un públic entusiasta format per més de 1000 persones, entre estudiants i docents, que han omplert el teatre de gom a gom.

La representació territorial ha estat garantida pels centres participants: Sant Quirze de Besora (Secció d’Institut Bisaura), Vilanova i la Geltrú (Escola El Cim), Ripoll (Escola Vedruna), Olot (Institut La Garrotxa), Reus (Escola Puigcerver), Salou (Institut Marta Mata), Santa Margarida i els Monjos (Institut El Foix), Alcarràs (Institut d’Alcarràs), Mataró (Col·legi Maristes Valldemia), la Seu d’Urgell (Institut Joan Brudieu), Sant Feliu de Guíxols (Institut Sant Feliu de Guíxols), Girona (Escola Vedruna), Badia del Vallès (Institut Federica Montseny), les Franqueses del Vallès (Institut Lauro), Sant Cugat del Vallès (Escola Thau), Viella (Institut d’Aran) i Alcanar (Institut Sòl-de-riu).

Primera final radiofònica

La Gran Final Nacional de ‘Pica Lletres’ televisiu s’ha emès aquesta tarda només dues setmanes després de conèixer els guanyadors de la primera edició de la versió radiofònica del concurs, estrenada tot just aquesta temporada arran de l’èxit del programa de televisió.

Amb un funcionament lleugerament diferent, amb grups d’alumnes en lloc d’estudiants sols, els tres concursants de l’Institut de Vic es van imposar als del Col·legi Sant Josep de Vilafranca del Penedès a la final celebrada a l’espai Francesca Bonnemaison de Barcelona.

A les televisions locals i al Canal Super3

La Gran Final es podrà recuperar al setembre a www.laxarxa.com/picalletres i també s’emetrà al Canal Super3.

‘Pica Lletres’ és un projecte de La Xarxa fet en col·laboració amb les televisions locals i produït per Produccions Audiovisuals Antàrtida. Es va estrenar el 2006 a TV3 i un any després va fer el salt a les televisions locals. Durant tots aquests anys se n’han emès més de 1.000 programes i hi han participat més de 6.000 estudiants.

Enguany, a més a més, el programa ha estrenat una aplicació per a dispositius intel·ligents Apple i Android basada en el concurs.