L'empresa que dóna cobertura de wi-fi gratuït a Girona presenta concurs de creditors

Gowex admet haver falsejat els comptes

L'empresa de serveis d'internet Gowex ha presentat concurs de creditors "davant la previsió que la societat no pugui fer front als seus deutes corrents al venciment", segons informa l'empresa en un comunicat que ha fet arribar al mercat alternatiu borsari, on cotitza des del 2010.

El fins ara conseller delegat i president de Gowex, Jenaro García Martin, ha reconegut en el consell d'administració que els comtes de Gowex "almenys pel que fa als últims quatre anys no reflecteixen la seva imatge fidel" i s'ha atribuït "l'autoria de la falsedat" comptable. El consell de Gowex ha revocat els poders i delegació de facultats de García Martin i n'ha acceptat la dimissió.

La notícia arriba després que l'empresa de wifi hagi protagonitzat la setmana al mercat borsari arran d'un informe de l'empresa consultora Gotham City Research que li augurava un futur negre per haver inflat els resultats els últims anys. Arran d'aquest informe la cotització de l'empresa de wi-fi va caure en picat.

Aquest cap de setmana el Consell d'Administració de Gowex ha pres la decisió de presentar concurs de creditors "sense perjudici que de la mateixa manera estigui valorant l'adopció d'altres mesures per protegir de la millor manera els interessos de la societat", afegeixi el comunicat de la companyia.

Gowex desenvolupa projectes per a la creació, gestió i explotació de xarxes inhalàmbriques municipals i en els darrers anys s'havia convertit en un gestor de referència de xarxes de wifi municipals. Una de les ciutats entre les quals ofereix servei és Girona. Un dels seus objectius principals és crear ciutats wifi interconectades en roaming.