Busquen un home desaparegut a la Gola del Ter durant 9 hores sense èxit

L'operatiu no es reprendrà demà perquè no hi ha denúncia de desaparició

Efectius dels Mossos d'Esquadra, dels Bombers, de la Guàrdia Civil i de Salvament Marítim estan treballant des de primera hora d'aquest dissabte per terra, mar i aire per localitzar un home que possiblement hauria desaparegut ahir, divendres a la matinada, a la Gola del Ter a l'Estartit, dins del municipi de Torroella de Montgrí (Baix Empordà). Els Mossos d'Esquadra encara no han rebut cap denúncia de desaparició però el dispositiu es basa en el testimoni d'un pescador que afirma que va veure com una persona desapareixia en aquest indret. L'home ha explicat que va veure com la víctima caminava per la zona, va sentir crits i, quan va arribar a la zona, ja no va localitzar-la.

Segons han explicat els Mossos d'Esquadra, el pescador va avisar la Policia Local de Torroella de Montgrí a quarts d'una de la matinada. Segons la seva versió, ell estava pescant a la Gola del Ter quan va veure com un home caminava per la zona. Posteriorment, va sentit crits i quan va arribar al lloc, ja no va poder veure la víctima. En principi, tot apuntaria que l'home hauria caigut al mar.

Arran d'això, ahir els Bombers i Mossos d'Esquadra van començar un dispositiu de recerca preventiu - que va comptar amb un helicòpter de Salvament Marítim que pot volar de nit- per tota la desembocadura del riu Ter. La recerca es va aturar al voltant de les quatre de la matinada però s'ha reprès aquest dissabte a les nou del matí. En l'operatiu hi estan treballant GRAE dels Bombers de la Generalitat, de muntanya i subaquàtics, efectius de Salvament Marítim, GEAS de la Guàrdia Civil i membres dels Mossos d'Esquadra. De moment, s'intenta acotar millor l'àrea de recerca però s'està pentinant tant la part del riu com la del mar.

En principi, els Bombers de la Generalitat han explicat que el dispositiu es mantindrà durant aquest dissabte però que és possible que no es torni a realitzar diumenge si no hi ha constància de cap denúncia de desaparició.

Nou hores de recerca

Els cossos d'emergència han aturat el dispositiu de recerca després de nou hores de treballs per aigua, terra i aire per intentar trobar el desaparegut. Una recerca que no ha tingut cap resultat. Al voltant de les sis de la tarda, l'operatiu s'ha donat per finalitzat.

En total han treballat set dotacions terrestres dels Bombers, un helicòpter del GRAE, cinc dotacions dels Mossos d'Esquadra, efectius de Salvament Marítim (que organitzaven tot el dispositiu), membres del GEAS de la Guàrdia Civil i efectius de la Policia Local de Torroella de Montgrí han estat treballant sense descans per intentar trobar algun indici o rastre. Unes tasques que no han donat resultat.