L'exalcaldessa de Girona exigeix a la FMC que aclareixi la situació

Anna Pagans es mostra "indignada" i demana que s'actuï per defensar l'honorabilitat dels alcaldes

L'exalcaldessa socialista de Girona, Anna Pagans, és un dels 44 alcaldes que apareix a la llista per haver rebut cobraments il·lícits quan formava part de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC). Pagans ha explicat que ella rebia 398 euros mensuals i que entenia que era una "contraprestació per la feina feta", ja que era membre del comitè executiu i assistia a reunions.

L'exalcaldessa assegura que mai va tenir la sensació de cobrar res que no li pertoqués i que tots els ingressos que va tenir de la FMC els va declarar. Per això, es mostra "indignada" i demana als serveis jurídics de la FMC que aclareixin si alguna cosa no es va fer bé per tal de salvaguardar la honorabilitat dels alcaldes.
La jutgessa que instrueix l'anomenat cas Mercuri (on està implicat l'exalcalde de Sabadell i expresident de la FMC, Manel Bustos) ha obert una peça separada per investigar suposats cobraments irregulars que s'haurien fet a 44 alcaldes dirigents de la Federació.

Entre aquests hi ha l'exalcaldessa de Girona, la socialista Anna Pagans, que s'ha volgut defensar de les acusacions. Pagans ha explicat que fou membre del comitè executiu i que ingressava al mes 398 euros que, segons entén, eren una "contrapartida per la feina feta i la dedicació". "Mai havia pensat que això no es podia cobrar, i si no es podia haurien de ser els serveis jurídics de la federació els que ho haurien de saber", ha criticat.

Exigències a la FMC

Segons Pagans, mai va tenir la sensació d'estar cobrant res il·legal ni que no li pertoqués i, per això, exigeix a la FMC que aclareixi si tot es va fer bé. "Cal que els serveis jurídics expliquin si els conceptes pels quals rebíem els diners eren correctes i que aclareixin la situació", ha dit Pagans, que defensa l'honorabilitat de tots els alcaldes. "Cal que tot quedi clar perquè els 44 alcaldes deixem de sentir-nos malament ja que sempre hem treballat treballem honradament pels pobles i ciutats", ha declarat. 

A més, l'exalcaldessa ha afirmat que cada any rebia el document dels rendiments del treball i que declarava tot allò que percebia per part de la federació. 

Pagans ha assegurat que se sent "indignada" perquè ha conegut el detall de les investigacions a través dels mitjans de comunicació. Sí ha reconegut que la FMC els va trucar i els va citar en una reunió dimarts per explicar-los la situació.