Marta Felip presenta els eixos del seu programa electoral per Figueres

L'actual alcaldessa apostarà per una reorganització i reforçament de la Guàrdia Urbana

L'alcaldessa de Figueres (Alt Empordà), Marta Felip (CiU), que aquest divendres ha esmorzat amb la premsa per explicar els eixos principals del seu programa de cara a les eleccions municipals del 2015, ha deixat clar que la seva voluntat passa per donar continuïtat "al projecte global" que Santi Vila va començar el 2007 i que ha definit "d'ambiciós i de llarg recorregut". "No sóc partidària de grans trencaments i sí d'adaptar els objectius a les noves realitats de la ciutat", ha assegurat. Felip ha recordat que "els canvis sobtats de govern, els muntatges i els desmuntatges, no són bons per a una ciutat", i ha posat com a exemple a seguir el de Girona "que gràcies a 22 anys de governs estables, forts i continuats avui és el que és".

A l'hora de destacar a grans trets els seus objectius per al pròxim mandat municipal, Marta Felip ha destacat en primer lloc que cal potenciar l'important sector terciari de la ciutat i donar un impuls al feble sector industrial. En aquest punt, l'alcaldessa ha destacat impulsar l'economia de la ciutat "és totalment necessari" per crear ocupació i donar oportunitats de futur als figuerencs i figuerenques.

El segon gran eix del seu programa electoral passarà per garantir la cohesió social en una ciutat com Figueres "amb gent d'orígens molt diversos". En aquest sentit, ha assenyalat que el gran repte passa perquè els fills dels immigrants que els últims anys han arribat a la ciutat "tinguin les seves oportunitats a la ciutat d'una manera normalitzada". "Tenim una ciutat amb una diversitat cultural i religiosa molt important i aquesta diversitat s'ha de canalitzar per evitar situacions d'exclusió", ha emfatitzat. Per aconseguir-ho, Felip ha destacat que cal apostar per l'educació i per la generació d'ocupació.

Per garantir la cohesió social, Felip apostarà per seguir reforçant l'associacionisme a la ciutat que avui en dia, ha destacat, "és la gran via de Figueres per normalitzar la mainada filla de població immigrada" perquè demostra "que aquesta gent pot tenir un futur a la ciutat".

Pel que fa a la seguretat, Felip ha destacat que cal millorar-la i enfortir-la" per arribar on no ho faci la cohesió social". En aquest punt, ha assegurat que cal "una reorganització i reforçament absolut" de la Guàrdia Urbana per garantir la seguretat a Figueres actuant en els focus que a curt termini puguin ser focus de conflicte com ara el barri de Sant Joan on Felip ha destacat que "hi caldrà actuar" en el pròxim mandat.