La Casa Entremurs d'Olot rep el Premi FAD d'Interiorisme 2014

És obra de Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta

La Casa Entremurs d'Olot obra de Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta s'ha alçat amb el Premi FAD d'Interiorisme 2014. El jurat ha assenyalat que és "un projecte ple de risc i experimentació en l'àmbit domèstic, on es busca de forma gairebé científica la construcció de la poesia en total coherència amb la seva trajectòria".  

El Premi FAD d'Arquitectura 2014 ha recaigut en l'obra 'Percuso Pedonal Assistido da Baixa ao Castelo de Sao Jorge', ubicada a Lisboa, de l'arquitecte João Pedro Falcão de Campos. El jurat ha considerat que "aquesta obra pública és capaç de sintetitzar les virtuts de la rehabilitació i de la tècnica, resultat d'un important treball de recerca i d'una gran sensibilitat".

El Premi FAD de Ciutat i Paisatge 2014 ha recaigut en El Valle Trenzado, Fase 1B, d'Elx, una obra dels arquitectes Francisco Leiva, Antoni Baile i Prócoro del Real Baeza, i l'enginyera agrònoma-paisatgista Marta García. El jurat ha defensat la seva "estratègia del paisatge aconseguida a través d'un fort compromís social on l'arquitectura que fa de nexe entre dues realitats fins ara aïllades".

L'obra 'Wild Furniture - La auténtica silla de Barcelona' ubicat al Parc de Collserola, Sant Cugat / La Floresta ha guanyat el Premi FAD d'Intervencions Efímeres 2014. Els seus autors són l'artista multidisciplinar Ariane Patout i el dissenyador-fuster René Müller. Segons el jurat, "art, paisatge, arquitectura i disseny estan presents en aquest treball on la metàfora aconsegueix fer renéixer el que ja s'imaginava acabat".

El jurat també ha dedicat esments especials a l'Estudi Arranz-Bravo de Barcelona creat pels arquitectes Garces-De Seta-Bonet i a la Casa Chao que està ubicat a Corcubión (A Coruña) dels arquitectes Juan Creus i Covadonga Carrasco.

Premis Internacionals

Pel que fa als premis FAD Internacionals 2014, han estat guardonats l'Hospital de Puyo a l'Equador, obra dels arquitectes Patricio Martínez i Maximià Torruella; The New Rijksmuseum d'Amsterdam d'Antonio Cruz i Antonio Ortiz; el Solar Kitchen Restaurant de Helsinki del dissenyador Martí Guixé i el xef Antto Melasniemi, i la Casita / Playhouse a Nummi-Pusula (Finlàndia) dels arquitectes Eugeni Bach i Anna Bach.

Per altra banda, els distingits amb el Premi FAD de Pensament i Crítica són Juan Domingo per la seva obra que porta per títol 'La tradición innovada. Escritos sobre regresión y modernidad' i Nieves Fernández Villalobos, per 'Utopías domésticas. La casa del Futuro de Alison y Peter Smithson'.