El Govern abordarà el nou Trueta i el Campus de Salut al llarg del 2015

Així ho ha instat el Parlament a través d'una comissió on CiU s'ha abstès

El Parlament ha instat el Govern a encarregar, al llarg del 2015, el projecte del nou hospital Trueta i el Campus de Salut a la zona nord de la ciutat. Ha estat a instàncies d'una resolució presentada pel PSC que ha rebut el suport de tots els grups i l'abstenció de CiU.

L'acord també preveu que els ajuntaments de Girona i de Sarrià trobin superfície suficient per acollir el nou hospital però també les facultats de la Universitat de Girona (UdG) relacionades amb ciències de la salut, el laboratori de recerca i superfície per a empreses del sector.

"La gran majoria de la societat gironina, els professionals sanitaris i la majoria política s'uneix per dir ara sí al projecte del Campus Trueta. El Govern de la Generalitat ha de complir aquest mandat polític i social", ha manifestat la diputada Marina Geli, que ha defensat la proposta del PSC a la comissió de salut del Parlament.

El Parlament ha aprovat, en aquest cas per unanimitat, ajustar a partir del 2015 el pressupost de la regió sanitària de Girona. La regió disposa d'un 27% menys de recursos per persona i any que la resta de Catalunya i el mateix Govern reconeix que el pressupost sanitari gironí hauria de créixer un 17,59 % per ser equitatiu.

L'acord també reclama el desenvolupament del pla d'inversions 2014-2015 de manteniment a l'hospital Trueta, "imprescindible en espera del nou hospital" ha afirmat Geli.