Detingudes vuit persones a Girona per 24 delictes d'estafa en un centre comercial

Una caixera compinxada hauria assistit en el robatori per un valor de 30.000 euros

Un operatiu conjunt dels Mossos d'Esquadra i la Policia Municipal de Girona va permetre detenir entre el 30 de juny i l'1 de juliol vuit persones acusades de robar diversos articles d'un centre comercial de Girona per valor de 30.000 euros. Els fets es van destapar el passat dos d'abril quan l'encarregat de la secció d'informàtica de l'establiment va trobar a faltar un article que no s'havia venut.

En revisar les imatges de les càmeres de seguretat, van descobrir que una de les caixeres no cobrava un dels productes que portava una parella. En una revisió més exhaustiva van constatar que la caixera havia participat en un total de 23 estafes seguint el mateix procediment amb l'ajuda de set còmplices.

El sergent de la Unitat d'Investigació de la Policia Municipal de Girona, Joan Jou, ha explicat que els responsables del centre comercial van començar a sospitar en trobar a faltar un article que pràcticament no es venia. En comprovar les gravacions de la línia de caixes és quan van descobrir les maniobres de la caixera i van avisar la policia.

El modus operandi era idèntic en tots els casos, els col·laboradors passaven per la línia de caixa on hi havia treballant la caixera, pagaven objectes de poc valor (en moltes ocasions es tractava de càpsules de cafè) i s'emportaven la resta dels objectes sense abonar-los. Segons el sergent dels Mossos d'Esquadra, Ismael Bonache, aquest fet, el d'un mateix modus operandi en tots els robatoris, és el que va fer que mossos i policia municipal iniciessin la investigació en considerar que els diferents furts podien tenir relació

Així, el passat 30 de juliol, agents dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Municipal de Girona van muntar un dispositiu per poder detenir in fraganti aquestes persones. Els agents van fer un seguiment de la caixera des de l'inici de la seva jornada laboral. Al cap de poc de començar a treballar, van comprovar que entraven a l'establiment dos dels col·laboradors de la caixera. Els dos homes van entrar al local i van agafar dos productes de valor superior a 2.000 euros i van passar per la línea de caixa sense pagar-los. Una vegada a l'exterior del centre comercial els agents els van detenir junt amb la caixera. Bonache explica que les persones detingudes "havien agafat tanta confiança" pensant que no els agafarien que fins i tot "tenien una llista" dels objectes a robar.

Els agents de la Policia Municipal i els mossos van continuar la investigació que els va portar a detenir els altres col·laboradors en l'estafa, tots ells com a presumptes autors de diversos delictes d'estafa.

Els agents van recuperar part del material sostret, però la investigació no es dóna per tancada a l'espera de poder constatar si s'haurien comès altres estafes. En aquest sentit, Bonache ha destacat que "queda seguir estirant del cas" per comprovar si hi va participar més gent, o identificar on es van vendre els productes sostrets.

Segons ha explicat el sergent Jou de la Policia Municipal de Girona, el material recuperat té un valor superior als 30.000 euros, però ha afegit que el total podria ser superior perquè hi podrien haver més objectes sostrets.

Els detinguts passaran avui dijous 3 de juliol a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona.