Comença el buidatge i trasllat dels equipaments de l'antiga presó de Figueres

Durant tres setmanes, 18 interns en règim de semillibertat s'encarregaran del desmuntatge

Després que el Centre Penitenciari de Figueres tanqués les seves portes com a equipament penitenciari el passat 26 de juny amb el trasllat dels seus prop de 150 presos a la nova presó del Puig de les Basses, aquest dimecres han començat les feines de buidatge i trasllat del mobiliari. Aquesta tasca recaurà en un grup d'interns de les colles de serveis exteriors de l'empresa pública del Departament de Justícia CIRE, dedicada a la reinserció de les persones privades de llibertat mitjançant la formació en oficis i el treball productiu.

Durant prop de tres setmanes i organitzades en tres colles, 18 persones en règim de semillibertat s'ocuparan de desmuntar el mobiliari i buidar els diferents espais de la vella presó de Figueres: les oficines d'administració i gerència (taules, cadires, arxius...), les cel·les (llits), les aules de formació, la cafeteria i el magatzem. El mobiliari que es desmunti s'enviarà tant al centre de nova construcció Puig de les Basses com a la presó de Girona, que es reconvertirà en Centre Obert.

Prèviament, per fer aquesta feina els interns han rebut una formació complementària al programa formatiu que duen a terme.

Els serveis exteriors del CIRE

Els serveis exteriors del CIRE són colles d'interns propers a la finalització de la seva condemna que treballen en àmbits com el manteniment urbà, la neteja forestal, els trasllats o les reformes, amb vista a l'adquisició d'hàbits que els ajudin a multiplicar les seves possibilitats de reinserció.