Sis mesos de presó per robar al Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers de Girona

S'ha rebaixat la pena de vuit anys a només sis mesos

L'Audiència de Girona ha condemnat a sis mesos de presó un lladre que va embutxacar-se 1.881 euros del Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers de Girona. Els fets van passar el març del 2000 quan el processat va saltar per la finestra i va endur-se 162 euros en metàl·lic i un xec en blanc que va posar al seu nom per tal de cobrar 1.718 euros més.

Inicialment, la fiscal demanava vuit anys de presó pels delictes de robatori amb força, falsificació documental i estafa però ha rebaixat la pena. Les parts han pactat que Lorenzo Gómez sigui condemnat a només sis mesos de presó, a pagar una multa de 135 euros i a retornar l'import que va robar perquè els fets han arribat a judici 14 anys més tard.

ls fets, que van passar el març del 2000, han arribat a judici aquest dijous, 14 anys després. Segons recull l'escrit del fiscal, l'acusat, Lorenzo Gómez, va saltar per dues finestres fins que va aconseguir entrar al Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers de Girona, situat al carrer Santa Clara.

Un cop a dins, va endur-se 162,27 euros (en aquell moment eren 27.000 pessetes) i també va robar un talonari de xecs en blanc. L'endemà, va posar al seu nom un dels talonaris i va anar a una oficina bancària propera on va presentar el seu DNI i va aconseguir cobrar 1.718 euros més (286.000 pessetes). En total, doncs, va embutxacar-se 1.881 euros. 

Inicialment, el ministeri fiscal demanava per a l'acusat 3 anys de presó per un delicte de robatori amb força, una pena de presó de 2 anys i una multa de 3.600 euros per falsificar el talonari, i 3 anys i una altra sanció de 3.600 euros pel delicte d'estafa. En total, el processat s'enfrontava a 8 anys de presó. 

El fet que el cas hagi arribat a judici 14 anys més tard ha fet que les parts s'hagin avingut a aplicar una atenuant molt qualificada de dilacions indegudes, que ha rebaixar substancialment la condemna. L'acusat ha admès els fets i el president del tribunal l'ha condemnat de viva veu. Quan es publiqui la sentència serà ferma i no es pot recórrer.

En concret, l'Audiència de Girona ha condemnat Lorenzo Gómez a 6 mesos de presó i a pagar una multa de 135 euros pels tres delictes. També haurà de retornar els 1.881 euros que va endur-se del Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers de Girona.