Arriben a la nova presó de Figueres els primers 150 reclusos

Els interns han estat traslladats en un dispositiu que ha durat set hores

Els interns de l'antiga presó de Figueres han estat els primers en ocupar el nou centre penitenciari de la ciutat, el del Puig de les Basses, que aquest dijous ha començat a funcionar. Els 150 reclusos que ocupaven l'antiga presó han estat traslladats al nou centre en un dispositiu coordinat pels Mossos d'Esquadra i que ha comptat amb el suport de la Guàrdia Urbana.

Tres autobusos, amb entre 12 i 14 reclusos cadascun, han fet diversos viatges entre les 8 del matí i les 3 de la tarda per buidar l'antiga presó de Figueres que avui mateix tancarà portes. El dispositiu de trasllat es repetirà dilluns, amb els interns de la presó de Girona i dimarts amb els interns gironins de Quatre Camins, a Barcelona.

Gairebé quatre anys després de la finalització de la seva construcció, la nova presó de Figueres del Puig de les Basses ha començat a rebre aquest dijous els primers interns. En concret, han estat els 150 reclusos de l'antiga presó de Figueres situada al centre de la ciutat que avui tancarà portes i passarà a ser un equipament més de la capital altempordanesa.


El dispositiu de trasllat, que s'ha allargat de les 8 del matí a les tres de la tarda, ha estat coordinat pels Mossos d'Esquadra que han comptat amb el suport de la Guàrdia urbana de Figueres. En total han estat tres autocars els que durant tot el matí, amb entre 12 i 14 presos cadascun, han traslladat els 150 reclusos d'un centre penitenciari a l'altre.

L'operació realitzada aquest dijous es repetirà dilluns vinent amb el trasllat de 60 interns de la presó de Girona, que passarà a ser un centre obert, i dimarts, amb el trasllat de 90 presos gironins de la presó de Quatre Camins de Barcelona. Amb l'arribada d'aquests reclusos, la nova presó de Figueres acollirà prop de 300 reclusos al final de la primera fase de la seva posada en marxa. En aquesta primera fase, el centre penitenciari obrirà tres dels seus mòduls d'homes, un de dones, i totes les instal·lacions necessàries per al funcionament de la presó com ara departament d'ingressos, la infermeria o la cuina.

En una segona fase, que s'iniciarà a la tardor, concretament el mes d'octubre, el nou centre penitenciari incrementarà la població reclusa fins els gairebé 800 interns que es considera la seva capacitat òptima.