Els canadencs Moment Factory faran la projecció inaugural del festival de Mapping de Girona

Els 22 finalistes seleccionats mostraran les seves obres en quatre façanes

L'estudi multimèdia canadenc Moment Factory serà l'artista convidat del primer festival internacional de Mapping de Girona i farà la projecció inaugural del certamen, que tindrà lloc del 30 de juliol al 3 d'agost. L'espectacle que donarà el tret de sortida al festival es realitzarà a la façana de l'edifici de la Generalitat. D'altra banda, el jurat ja ha seleccionat els 22 projectes finalistes (17 en la categoria professional i 5 en l'oberta) que mostraran les seves projeccions a quatre façanes d'edificis emblemàtics de la ciutat: la Casa Pastors, la Casa Masó, l'Ajuntament de Girona i el Centre Cultural La Mercè.

Els millors projectes rebran premis valorats en total en 22.000 euros. Girona es reivindica com a ciutat de festivals i aquest estiu n'acollirà un de nou: el primer festival internacional de Mapping, una tècnica basada en la projecció de creacions audiovisuals en 3D directament als edificis. La ciutat ja es va introduir en aquest món amb la projecció de dos mappings per Fires i Temps de Flors i la iniciativa va tenir bona acollida. A més, la capital gironina disposa de la tecnologia per fer-ho possible a través del Bloom.

El consistori defensa que és una iniciativa que portarà més gent a Girona i que, a més, situa la ciutat en el circuit de les arts visuals avançades. Les projeccions es realitzaran els vespres d'entre el 30 de juliol i el 3 d'agost, amb la intenció de captar els turistes que passen el dia a la platja. L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha assenyalat aquest dimecres en un dinar de premsa que el festival té un triple propòsit: oferir una activitat atractiva per als visitats, promoure els creadors i formar nous públics i transformar la cultura en un un motor econòmic de la ciutat.

El festival inclou un concurs per premiar els millors projectes, amb premis valorats amb un total de 22.000 euros. Així, el primer premi de la categoria professional està valorat en 12.000 euros i el finalista, en 5.000. Pel que fa a la categoria oberta, el primer premi està dotat amb 2.000 euros i una llicència de software i el finalista en rebrà 1.000 i una altra llicència de software. El primer premi escolar té una dotació de 1.000 euros en material escolar i el finalista, 500 euros en material escolar.

El jurat ja ha seleccionat els 22 finalistes d'un total de 37 propostes presentades. La major part dels projectes provenen de l'estat espanyol, però també hi ha propostes d'altres països com Itàlia, França, Mèxic, Marroc, Polònia i Brasil. La temàtica del concurs és lliure, inspirada en la ciutat i en els seus trets distintius. A la categoria professional s'hi ha inscrit 22 projectes d'empreses i professionals dedicats al món audiovisual i del Mapping, dels quals el jurat n'ha seleccionat 17 com a finalistes. A la categoria oberta, per a persones no professionals, s'han inscrit 15 projectes i el jurat n'ha seleccionat 5 com a finalistes. Per tant, durant el Festival Internacional de Mapping de Girona es projectaran un total de 22 projectes finalistes del concurs.

A la categoria educativa, oberta a tots els alumnes de 5è i 6è de primària, així com els d'ESO, de les escoles i instituts de la ciutat de Girona, s'hi han apuntat set centres. L'Ajuntament ha posat a disposició de tots els concursants el material gràfic base necessari per poder fer els projectes, així com tota la infraestructura necessària per a la seva projecció.