El pont de Sant Joan finalitza amb una ocupació hotelera del 80%

El bon temps i les reserves de darrera hora han estat factors decisius

Com apuntaven les previsions, l'ocupació hotelera d'aquest pont llarg de Sant Joan ha superat àmpliament el 80% de mitjana al conjunt de les comarques gironines. Així, els hotels de la costa gironina han superat de poc el 80% a l'Alt Empordà i han superat el 90% a la Costa Brava Centre i la Selva Marítima.

Tot i que els turistes escurcen cada cop més les seves estades, el fet que Sant Joan hagi coincidit enguany en un dimarts ha fet que les pernoctacions hagin estat de mitjana de dues nits, quan, per exemple, l'any passat van ser d'una nit. Com es preveia, els dies que han registrat una major ocupació han estat el dissabte i el dilluns.

Pel que fa al perfil del turista, ha estat majoritàriament el familiar amb nens i parelles de mitjana edat, amb un percentatge del 70%, format per turistes catalans generalment de la província de Barcelona, així com de les altres demarcacions. El 30% restant han estat estrangers, majoritàriament francesos, seguit de russos (que sobretot pernoctaran a la zona de la Selva Marítima), italians i alemanys.

Bones xifres del turisme rural

Els allotjaments de turisme rural han fregat el 90% d0ocupació aquest Sant Joan, superant les previsions inicials que xifraven l'ocupació en poc més del 70%. Hi ha ajudat el bon temps d'aquests dies que han disparat les reserves de darrera hora. En aquest sentit, Ramon Corominas, president de l'Associació de Turisme Rural de Girona, ha assegurat que si no fos perquè les famílies cada cop escurcen més les seves estades, es podria haver fregat la plena ocupació. A més, s'ha mostrat satisfet pel fet que "es comença a percebre més moviment de gent que no pas altres anys", el que fa preveure una bona campanya d'estiu "malgrat que a dia d'avui el volum de reserves encara és molt baix".

Els càmpings compleixen les expectatives

El president de l'Associació de Càmpings de Girona, Miquel Gotanegra, ha qualificat de correctes les xifres d'ocupació d'aquest Sant Joan que, com apuntaven les previsions, han superat de poc el 70% amb una molt bona ocupació en el cas dels bungalows. Gotanegra explica aquest fet pel bon temps que en general ha fet aquests dies i pel fet que mica en mica sembla que desperta el turista interior que en moltes zones és el majoritari.