L'alcalde de Tarragona critica l'actitud de l'afició del Llagostera i els mossos

Assegura que els agents van actuar "tard i malament" a la provocació dels aficionats

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, es queixarà per carta al conseller d'Interior pels incidents viscuts al final del partit Llagostera-Nàstic per l'ascens a Segona A. Ballesteros creu que els mossos van actuar "tard i malament" i critica l'actitud de provocació d'alguns aficionats llagosterencs.

L'alcalde diu que els antiavalots, enlloc d'actuar de manera preventiva, ho van fer "amb violència gratuïta" quan els seguidors d'un i altre equip ja s'agredien. Per la seva banda, fonts policials diuen que els mossos van intervenir en veure que els ànims s'encenien i la situació podria degenerar en aldarulls.

Neguen que hi hagués càrrega i diuen haver fet servir la mínima força imprescindible. L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, s'ha mostrat "empipat" per l'actitud dels Mossos d'Esquadra, a qui acusa d'haver actuat "tard i malament" a les acaballes del partit de dissabte. El batlle tarragoní s'ha mostrat contrariat pel fet que mentre tota l'afició del Nàstic -entre els quals s'hi trobaven ell i el president dels granes- es trobava "confinada" en una de les graderies, els aficionats del Llagostera van envair el camp i van "atonyinar i fer mal a entre una dotzena i una quinzena d'aficionats" tarragonins. 

Segons Ballesteros, els agents de les unitats de l'ARRO i la BRIMO dels Mossos d'Esquadra que estaven desplegades a l'exterior de l'estadi, van trigar entre "sis i vuit minuts" a accedir al camp per tal de separar a les dues aficions. "És una falta greu i imperdonable que no s'interposessin entre dues aficions que ja havien demostrat tensió, especialment per part dels aficionats del Llagostera", ha opinat. El batlle tarragoní ha relatat "la provocació lamentable" d'alguns seguidors gironins, que van dedicar "botifarres i 'peinetes'" i van "ensenyar el cul" als tarragonins, segons ha assegurat.

"Tot això ho pots entendre de quatre eixelebrats, i és cert que no tota l'afició del Llagostera va tenir aquest comportament, però no puc entendre que els mossos no intervinguessin després que les aficions portessin diversos minuts atonyinant-se al mig del camp", ha afegit. Ballesteros ha dit que recolliran imatges d'aficionats i mitjans de comunicació per demostrar que la seva queixa a Interior no és una "rebequeria". Segons l'alcalde, hi ha aficionats tarragonins amb la mandíbula trencada i diverses contusions arran de la batussa de dissabte.