El fiscal vol 20 anys de presó per l'autor de la discussió de trànsit mortal a Vilatenim

L'acusat va colpejar la víctima i després la va atropellar

El fiscal considera que, fa quasi quatre anys, una discussió de trànsit a l'alçada del polígon de Vilatenim (Alt Empordà) va acabar en assassinat. Segons recull a l'escrit de conclusions provisionals, cap a dos quarts de dues del migdia del 4 d'agost, la víctima circulava amb el seu cotxe per la carretera que uneix Figueres amb Roses. Aleshores, l'acusat, que anava amb una camioneta, es va incorporar des d'un carril procedent d'una zona comercial sense respectar la senyal que l'obligava a cedir el pas.  

Com a conseqüència de la maniobra al volant, l'acusat va irrompre en el carril per on circulava la víctima i li va barrar el pas. "Entre els dos va començar una discussió per aquest motiu, a través de les finestres dels respectius vehicles", apunta el fiscal.  

Llavors, els conductors del cotxe i de la camioneta van arribar a una rotonda i van agafar una de les sortides, que mena cap a un supermercat. L'agressor, que duia un jove de copilot, va parar el seu vehicle i, darrere seu, va estacionar la víctima. "En aquell moment, es van apropar l'un a l'altre i van començar una discussió", sosté el fiscal que afegeix que, en aquest context, "l'acusat va agafar un objecte contundent de l'interior de la camioneta i li va propinar un cop fort per l'esquena al cap".  

El cop va estabornir la víctima que, segons manté l'acusació pública, va caure a terra inconscient. A continuació, Sánchez Rey el va rematar aprofitant que era "impossible" que es pogués defensar. "Sabent perfectament que el seu cap estava situat just al costat de les rodes de la camioneta, va arrencar el vehicle i li va passar per sobre el cap i la part superior del cos, causant-li la mort de manera irremeiable", relata el ministeri fiscal.  

Després d'atropellar-lo, l'acusat i el seu acompanyant van fugir de l'escena del crim. Baltasar Sánchez Rey va estar evadit de la justícia durant poc més d'un any, fins que el 30 de setembre del 2011 el van detenir a França. Després de passar a disposició judicial a Figueres, va ingressar a presó, on continua tancat a l'espera de judici. 

El fiscal, Víctor Pillado, considera que Baltasar Sánchez és autor d'un delicte d'assassinat i demana que el condemnin a 20 anys de presó. En matèria de responsabilitat civil, vol que indemnitzi la dona de la víctima amb 240.000 euros i cadascun dels seus fills menors d'edat amb 100.000 euros. En el moment de morir, la víctima tenia dos fills, de set i tres anys.  

El cas arribarà a judici a l'Audiència de Girona en els propers mesos. Un jurat popular serà l'encarregat d'emetre un veredicte.  

Condemnat per violar una autoestopista

No serà la primera vegada que Baltasar Sánchez Rey s'asseurà al banc dels acusats de l'Audiència de Girona. L'home, veí de Figueres d'ètnia gitana, és un delinqüent amb un llarg historial criminal. De fet, en el moment del crim, feia poc temps que havia sortit de la presó.

L'any 1993, l'Audiència de Girona el va condemnar a 44 anys de presó per haver violat i atracat una turista holandesa quan feia autoestop. La sentència va declarar provat que la tarda del 18 d'agost del 1992, Sánchez Rey juntament amb un altre home va recollir la víctima quan feia autoestop a la carretera de Figueres a Olot. Després, la van portar a una zona boscosa on la van violar en repetides ocasions i li van robar diners i una targeta de crèdit.