La 4a edició del festival Birrasana de Blanes supera els 10.000 visitants

L'organització assegura que la mostra s'ha consolidat

Més de 10.000 persones han passat per la 4a edició del festival Birrasana de Blanes que, enguany, ha comptat amb la participació de 51 cervesers catalans, estatals i d'arreu del món.

Des de l'organització han destacat que estan "satisfets" amb els resultats obtinguts, ja que s'ajusten a les expectatives, i asseguren que el festival s'ha consolidat posicionant-se com una de les principals mostres de cervesa artesana de tot l'Estat i que ja gaudeix de renom internacional. "Hem suprimit els concerts, hem unit tota la fira en una sola carpa i s'han pogut degustar més de 250 tipus de cervesa", ha explicat un dels organitzadors i membre de l'Associació Birrasana i Cervesa Marina, Pep Andreu McCarry.

Des del passat 20 de juny, Blanes s'ha convertit en la capital de la cervesa artesana. Enguany, el festival s'ha realitzat durant tres dies, un més que en altres edicions, i s'ha aglutinat en un sol espai, una gran carpa de 1.500 metres quadrats. D'aquesta manera, el festival ha volgut simbolitzar el canvi de filosofia i objectius de la mostra. I és que la fira s'ha decantat per un estil més professional, com un autèntic festival cerveser internacional.


Els més de 10.000 visitants han pogut provar - ja fos demanant un got complet com un petit tast- més de 250 tipus de cervesa. Com és habitual, la fira vol innovar any rere any i en aquesta edició ha portat cervesers de Bèlgica, Itàlia, Anglaterra, França, Dinamarca o els Estats Units. "Estem molt contents amb els resultats obtinguts, hem fet un canvi de concepte i hem superat les nostres expectatives pel que fa a afluència de públic", ha explicat un dels organitzadors de l'esdeveniment i membre de l'Associació Birrasana i Cervesa Marina, Pep Andreu McCarry.

Des de l'organització subratllen que el festival ja s'ha convertit en un punt per donar a conèixer i promocionar nous cervesers únics. "Així la gent pot apropar-se a novetats en el sector, canvis o noms que, en un futur, seran grans potencials", ha afegit.

A més de les cerveses, el festival ha comptat amb activitats paral·leles per a petits i grans com tallers, jornades sobre els ingredients que formen la cervesa o maridatges a càrrec del restaurant 'El Racó d'en Cesc'. D'altra banda, la nova associació El Tirador de Girona - formada per un col·lectiu d'amants d'aquest tipus de begudes- s'han donat a conèixer en un dels seus primers actes.

"Enguany hem suprimit els concerts en directe i però hi ha hagut actuacions i animació a càrrec de diversos DJs", ha explicat McCarty. Segons l'organitzador, el festival ja està totalment consolidat com un dels referents en l'àmbit estatal i ja té renom internacional. "De cara a l'any vinent, la cinquena edició, continuarem amb la nostra línia i seguirem innovant", ha avançat.