Decomissen a Palamós prop de 2.500 grams de corall vermell massa petit

Els agents han obert diligències als dos pescadors implicats

El 19 de maig els Mossos d'Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) de Girona van realitzar un control de pesca de corall al Port de Palamós (Baix Empordà). Una actuació en què van detectar una embarcació que no duia el llibre de registre de corall expedit pel Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, i van constatar que part de la captura de corall no donava la talla mínima estipulada per llei -7mm de diàmetre-.

En aquest moment es va fer un primer comís preventiu, i els dos pescadors van demanar que es realitzés un segon mesuratge i pesatge amb inspectors del Ministeri. El comís definitiu es va produir després d'aquesta segona inspecció, el 21 de maig.

Després del primer comís preventiu es va fer el pesatge i mesuratge de cada peça de corall a la comissaria de la Bisbal d'Empordà, amb l'assistència d'una inspectora de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims. Un cop mesurat i pesat, el resultat fou que 770 grams del total de corall comissat era de mida antireglamentària.

Els dos pescadors es van acollir al dret de demanar que es realitzés un segon mesuratge i pesatge amb inspectors del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, que es va fer el 21 de maig a les mateixes dependències policials. En aquesta segona inspecció es va constatar que un dels pescadors havia capturat un 24% del total per sota de la mida reglamentaria, i l'altre, més d'un 19%, superant en ambdós casos el 10% permès.

Per aquest motiu es va realitzat el comís definitiu de la totalitat del corall, que va quedar a disposició dels inspectors del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient. Els agents van obrir diligències als pescadors, un d'ells amb antecedents per motius semblants, i les van traslladar al Ministeri per tramitar-les i imposar una possible sanció.