Girona serà la primera ciutat convidada al 080 Barcelona Fashion del 2015

Neix l'Associació Gironina per a la Promoció de la Moda (AGIMOD)

La moda gironina estarà present en l'edició del 080 Barcelona Fashion que es farà el gener del 2015 a través d'una selecció dels millors dissenyadors que un jurat independent seleccionarà d'entre totes les propostes rebudes. Serà la primera ciutat convidada al gran aparador de la moda.

Així s'ha anunciat avui durant la presentació oficial de l'Associació Gironina per a la Promoció de la Moda (AGIMOD) que vol aplegar tots els agents del sector a la demarcació amb la voluntat de projectar la seva feina i buscar oportunitats de negoci. De moment són una quarantena d'associats però la xifra continua creixent. "Esperem ser molts i tenir molta força", ha assenyalat la seva presidenta, Sílvia Castelló.

El sector de la moda i el tèxtil a les comarques gironines ha decidit unir-se en una associació, l'AGIMOD, amb una clara intenció: buscar oportunitats de negoci i fomentar el talent. La seva presentació oficial s'ha fet aquest divendres, moment en què s'ha donat a conèixer una altra bona notícia. I és que Girona serà la primera ciutat convidada en la pròxima edició del 080 Barcelona Fashion que es farà el gener del 2015. I ho farà amb una selecció dels millors treballs que un jurat independent escollirà d'entre totes les propostes rebudes. "Serà una convocatòria oberta a tothom", ha assenyalat la regidora d'Ocupació i Empresa de l'Ajuntament de Girona, Marta Madrenas, que ha subratllat la gran oportunitat que suposa per als creadors gironins el poder estar a l'"aparador de a moda, de la innovació i del més 'in'".

La nova associació neix amb el suport d'entitats gironines, l'Ajuntament de Girona i la Generalitat, que ha ofert la possibilitat de participar en el saló de la moda com a un salt endavant de la feina que tot just comença. La presidenta de l'AGIMOD, Sílvia Castelló, ha explicat que posaran tots els esforços per aconseguir fer d'aquest sector un referent. "El nostre objectiu no és divertir a la ciutat; per això treballem amb l'àrea de promoció econòmica perquè volem que els dissenyadors i la indústria tèxtil tingui una sortida real", ha assenyalat. És per això que volen aplegar a joves dissenyadors, empresaris consolidats, institucions, escoles privades i qualsevol altre actor relacionat amb la moda. I ha afegit que esperen "ser molts" per tenir molta força".

De moment, els seus impulsors reconeixen haver quedat sorpresos de la bona acceptació ja que tenen una quarantena d'associats i segueixen rebent unes cinc propostes d'adhesió per dia. Castelló ha insistit en la necessitat de donar "visibilitat" i suport a aquelles iniciatives que acaben de començar o que fa un temps que estan en marxa però necessiten ajut per tirar endavant. La presidentade l'associació va crear fa uns set anys l'Espai de Qstura, la primera escolta de costura, patronatge i manualitats de Girona.

S'organitzaran tres dies de moda a Girona

L'AGIMOD també ha anunciat que el pròxim març se celebraran tres dies de Moda a Girona. A l'espera de tenir més detalls d'aquest esdeveniment, sí que s'ha avançat que inclourà un programa d'activitats que aniran des de desfilades, xerrades amb professionals reconeguts, networking i espectacles.

Des de l'Ajuntament de Girona, s'ha insistit en la importància de donar suport en un sector com és el de la moda, ja que pot suposar un revulsiu per a l'economia de la ciutat i la creació de nous llocs de treball.