Ortega creu que el 26 de juny seria una 'bona data' perquè Felip VI i Mas es reunissin

El president i el monarca coincidiran al Fórum Impulsa de Girona

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha afirmat aquest divendres que el 26 de juny seria una "bona data" perquè el president de la Generalitat, Artur Mas, i el rei Felip VI, es reunissin, aprofitant que ambdós assistiran a la inauguració del Fòrum Impulsa de Girona. Ortega però, ha deixat clar que s'ha de ser "conscient dels tempos", ja que el nou monarca va ser proclamat tot just aquest dijous. Respecte el discurs de Felip VI, Ortega ha dit, en declaracions a Catalunya Ràdio, que la "demanda" i "l'empenta" cap al diàleg al qual va citar el monarca és una "bona aposta", si bé també ha remarcat que "no esperàvem cap proclamació diferent" en referència al caràcter plurinacional de l'Estat.

Ortega ha destacat que la voluntat de cercar suport al diàleg és "positiva" i s'ha mostrat "convençuda" que Felip VI tindrà "un paper facilitador d'aquest diàleg". No obstant això, ha comentat que la recerca d'una "solució" per poder decidir el futur de Catalunya s'haurà de situar en l'àmbit polític. Per la vicepresidenta, Felip VI sap que el respecte per la monarquia "se'l guanyarà amb el respecte a la pluralitat nacional, ideològica i lingüística".

D'altra banda, la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha explicat que ha mantingut trobades amb la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáez de Santamaría, que ha emmarcat dins la "discreció" i en les quals s'han tractat "diversos temes del dia a dia i de calat polític". En el cas d'aquest dijous, les dues vicepresidentes i alguns ministres també van tractar una trobada entre Felip VI i el president Mas per conretar una trobada "el més aviat possible", en funció de les seves respectives agendes.